Witold Kepinski - 16 mei 2024

Eurofiber ESG-programma krijgt van EcoVadis hoogste status

Volgens de laatste duurzaamheidsrating van EcoVadis heeft Eurofiber Nederland de hoogst haalbare status behaald; Platinum. Met deze platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.

Eurofiber ESG-programma krijgt van EcoVadis hoogste status image

Het ESG-programma van Eurofiber resulteert onder andere in een door SBTI goedgekeurde CO2-reductie van 100 procent in 2030 t.o.v. 2021 (scope 1 en 2 emissies). De ambitie is om in 2040 honderd procent klimaatneutraal te zijn (scope1, 2 en 3). Om dit te realiseren werkt Eurofiber aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven zoals uitsluitend het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, een leasebeleid gericht op 100 procent elektrisch rijden, het reduceren van energieverbruik in de toeleveringsketen en het verhogen van circulariteit van producten.

Pilotprojecten

Binnenkort zal gestart worden met pilotprojecten gericht op CO2 neutrale aanleg- en onderhoud van het Eurofiber-netwerk en het reduceren van verpakkingsmateriaal. Voor circulaire inzetbaarheid van apparatuur wordt er continu gekeken naar nieuwe mogelijkheden van hergebruik.

Met een platinum eindwaardering scoort Eurofiber hoger dan 99 procent van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven wereldwijd. De recent behaalde score van 80 punten in de categorie duurzaam inkopen is een substantiële verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Ecovadis Platinum logo

''Vanzelfsprekend zijn wij trots op deze onafhankelijke erkenning met Platinum status door EcoVadis. De laatste jaren zetten we grote stappen met onze Environment, Social & Governance doelstellingen en -initiatieven. Naast diverse projecten om de CO2-impact te verlagen, in lijn met onze SBTi-ambities, hebben we eind 2023 aan ruim veertig van onze belangrijkste leveranciers het verzoek gedaan om zich ook te registreren bij EcoVadis. Zo kunnen wij ook de ESG-doelstellingen en resultaten monitoren van onze toeleveringsketen." aldus Jeroen Kanselaar, Manager ESG Eurofiber.