Witold Kepinski - 20 mei 2024

Pricewise overgenomen door Europese vergelijkingsgroep Mavriq

Er is een definitieve overeenstemming bereikt tussen Mavriq en Pricewise Group B.V. over de overname van vergelijkingsplatform Pricewise. Hiermee wil Pricewise het platform versterken en laten groeien.

Pricewise overgenomen door Europese vergelijkingsgroep Mavriq image

De overname in Nederland verstevigt de positie van Mavriq binnen de online prijsvergelijkings- en overstapmarkt in Europa en bevordert tegelijkertijd transparantie en innovatie in deze markten. De gebruikelijke goedkeuringsprocedure bij de AFM voor verzekeringen en financiële diensten zal spoedig doorlopen worden.

Mavriq is voornamelijk actief in de prijsvergelijkings- en financiële bemiddelingssector. Beide partijen bundelen krachten en delen kennis vanwege de grote overlap in dienstverlening en markten. Pricewise zet hiermee de volgende stap in haar groeistrategie binnen Nederland.

Marco Pescarmona, Chairman Mavriq & Moltiply Group: “Het toevoegen van Nederland, een digitaal geavanceerd land, representeert een natuurlijke vervolgstap in de internationale ontwikkeling van Mavriq. We geloven sterk dat we met een leidende speler als Pricewise onze toekomstige groei bestendigen, mede dankzij onze gedeelde visie over transparantie en het centraal stellen van de consument.”

Ambities

Alessio Santarelli, Mavriq CEO: “We hebben veel waardering voor wat het team de laatste jaren heeft opgebouwd en zijn gedreven om Pricewise samen sneller te laten groeien. We geloven sterk dat Mavriq kan helpen om nog grotere groeiambities van Pricewise waar te maken, mede dankzij de goede klik die we hebben met Hans en zijn team. Daarnaast kunnen we het beste uit Italië, Frankrijk, Spanje en Mexico naar Nederland halen.” 

Hans de Kok, Pricewise CEO: “Met veel enthousiasme worden wij onderdeel van Mavriq, een Europese leider in de vergelijkingsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat Mavriq met hun ervaring en expertise in prijsvergelijkingsmarkten en productdynamiek daarvan, de beste strategische partner is voor Pricewise op de lange termijn, om verder te groeien. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen te werken met het team in deze nieuwe fase van groei.”

Internationale samenwerking 

Dankzij de strategische krachtenbundeling en internationele samenwerking kan Pricewise haar missie voortzetten en meer consumenten helpen vergelijken en besparen in de toekomst. Daarnaast is er een goede kruisbestuiving en een sterke klik tussen de teams en zijn beide partijen gedreven en vooral enthousiast om Pricewise als onafhankelijk merk verder uit te bouwen, aldus betrokken partijen. Hans de Kok blijft aan als directeur.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024