Witold Kepinski - 21 mei 2024

Staan neemt belang in Aquemini

Aquemini, een specialist in het bemiddelen van IT-professionals binnen de publieke sector, heeft een belangrijke stap gezet richting versnelde groei.

Staan neemt belang in Aquemini image

Met hulp van overnameadviseur Marktlink heeft Staan, dat Finance & Control-professionals werft en opleidt, een belang genomen in het bedrijf. De samenwerking biedt beide bedrijven mogelijkheden tot aanzienlijke groei en uitbreiding van hun klantenkring in Nederland. Na de transactie ontstaat een organisatie van 200 medewerkers dat goed is voor een jaarlijkse omzet van meer dan 50 miljoen euro.

Het belang van Staan in Aquemini is volgens Lars de Ruiter van Marktlink niet een strategische keuze alleen: “Aquemini’s expertise in tijdelijke IT-professionals binnen het publieke domein is complementair aan de gevestigde kracht van Staan in interim professionals & recruitment binnen finance, IT, data en BI. Dankzij de samenwerking kunnen beide bedrijven een breder scala aan diensten aanbieden, processen verder professionaliseren en een grote groei doormaken in de publieke markt.”

'Van wens tot realisatie in maanden'

Aquemini-oprichter Harm van der Ploeg, een serie-ondernemer in de ICT noemt de begeleiding van Marktlink in het hele traject ‘zeer instrumentaal’: “Van wens tot realisatie is een proces van maanden geweest. Dit was absoluut geen sinecure, maar dankzij Marktlink hadden we belangrijke kennis en begeleiding aan onze zijde. Het strategische belang van Staan biedt een solide basis om samen meer te bereiken.”

Naast de aanwinst in domeinkennis en complementaire dienstverlening worden beide bedrijven slagvaardiger. Door de schaalvergroting en het gebruikmaken van elkaars stafafdelingen kunnen bedrijfsprocessen zoals marketing, administratie en technologiegebruik worden versterkt. “De samenwerking maakt het mogelijk om op meerdere fronten te innoveren en klanten nog beter van dienst te zijn”, benadrukt hij.

Toekomstige ambities

Harm van der Ploeg ziet de fusie als een belangrijke mijlpaal. “Het gehele traject was leerzaam. In totaal hebben we met meer dan tien partijen om de tafel gezeten. Hier steek je als ondernemer ontzettend veel van op. Al tijdens de eerste gesprekken met Staan bleek er een duidelijke klik; onze organisaties kennen dezelfde normen en waarden en bedrijfscultuur. Met Staan aan onze zijde zijn we goed gepositioneerd om onze groeidoelstellingen te realiseren."

Van der Ploeg is dan ook enthousiast over de samenwerking: “Er zijn veel kansen in de markt en met deze stap maken we een sprong in de tijd. Ons doel is om een leidende rol te spelen in de IT-sector, met een specifieke focus op organisaties met een maatschappelijke impact.”

Danny 't Hoen, managing director van Staan, deelt het enthousiasme: “Met deze strategische stap zetten we een belangrijke stap richting een marktleidende positie in de bemiddeling van hooggekwalificeerde professionals in zowel IT als Finance."

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024