Witold Kepinski - 22 mei 2024

Dell werkt nauwer samen met analytics specialist Starburst Data

Dell is onlangs een samenwerking aangegaan met analytics speler Starburst Data, waardoor analytics-klanten flexibele en efficiënte architecturen kunnen leveren door een query-engine te combineren met Dell's hardwareplatforms voor rekenkracht en opslag.

Dell werkt nauwer samen met analytics specialist Starburst Data image

Starburst is gebouwd bovenop Trino, de open-source gedistribueerde SQL-engine met hoge prestaties, die bekend staat om het uitvoeren van snelle analytische queries op gegevensbronnen variërend in grootte van GB's tot PB's. 

Trino heette voorheen PrestoSQL. In 2020 heeft Dell zelfs een witboek uitgebracht waarin wordt beschreven hoe de mogelijkheden van Presto zich opmerkelijk goed vertalen naar de Dell ECS-objectopslag, en dat de rijke functieset van Trino het in de meeste gevallen goed positioneert om de prijs-/prestatiestrijd tegen Hadoop en andere technologieën te winnen zo meldt Dell.

De Starburst Enterprise Platform-distributie van Trino is gemaakt om bedrijven te helpen meer waarde uit hun Trino-implementaties te halen door middel van wereldwijde beveiliging met fijnmazige toegangscontroles, stabiele en betrouwbare releases, extra connectoren, datacaching en bedrijfsondersteuning, inclusief begeleiding van de meest gekwalificeerde groep. van Trino-experts waar dan ook.

Dell infrastructuur

Om deze redenen heeft Dell ervoor gekozen om samen te werken met Starburst en hun software in Dell's laboratoria te implementeren om de prestaties ervan op Dell-hardware te evalueren. Dell heeft de industriestandaard TPC-DS-testsuite gebruikt om de prestaties van Starburst te benchmarken door zowel het totale uitvoeringsitem als de uitvoeringstijd per query te meten. Dell heeft ook de hardwarebronnen gevarieerd om te modelleren hoe de prestaties van Starburst variëren. 

Starburst is gebaseerd op een gedistribueerde Coordinator-Worker-architectuur. In Dell's opzet draaien het de coördinator- en workloads van Starburst Enterprise op Dell PowerEdge-servers en gebruikt Dell ongestructureerde opslag zoals Dell Elastic Cloud Storage (ECS) voor gematerialiseerde weergaven, dataproducten, caching en meer.

Lees alle details hier.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024