Wouter Hoeffnagel - 21 mei 2024

Stephen van Rooyen is de nieuwe CEO van VodafoneZiggo

Stephen van Rooyen (foto) volgt Jeroen Hoencamp, die per 1 mei 2024 is vertrokken, op als CEO van VodafoneZiggo. Van Rooyen is per 1 september 2024 actief in zijn nieuwe functie. Ritchy Drost, VodafoneZiggo's CFO, is benoemd tot interim CEO tot Stephen van Rooijen begint in september. Van Rooyen gaat aan de slag vanuit het hoofdkantoor van VodafoneZiggo in Utrecht.

Stephen van Rooyen is de nieuwe CEO van VodafoneZiggo image

Van Rooyen was eerder CEO van Sky UK en Ierland en Chief Commercial Officer voor Sky Group. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in media en telecom met zich mee, waarvan 17 jaar bij Sky in het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere landen waaronder Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Van Rooyen speelde eerder een belangrijke rol bij productintroducties als Sky Mobile, Sky Broadband, NOW TV, de evolutie van Sky’s TV platforms, Sky Q, Sky Glass en Sky stream en bij de ontwikkeling van Sky’s content en programmering, Sky Sports, Sky Cinema en alle Sky Channels.

'Getalenteerde leider'

Mike Fries, Liberty Global Chief Executive Officer: “Stephen is een buitengewoon getalenteerde leider met een enorme staat van dienst in het brengen van groei en vernieuwing in de afgelopen twee decennia bij Sky. Hij brengt zeer veel kennis en ervaring van merk- en productinnovatie met zich mee en dat is wat we nodig hebben in de sterk competitieve markt in Nederland. Ik wil Jeroen Hoencamp bedanken voor zijn jaren van geweldig leiderschap en vriendschap en wens hem alle goeds toe voor de komende fase.”

Margherita Della Valle, Vodafone Group Chief Executive: “Door zijn ervaring in verschillende leiderschapsposities bij Sky brengt Stephen expertise in zowel de telecom- als de mediasector met zich mee. Wij wensen hem veel succes als hij in september het roer overneemt. In de tussentijd hebben wij er alle vertrouwen in dat Ritchy het bedrijf goed zal leiden en willen wij Jeroen Hoencamp bedanken voor het succes van VodafoneZiggo sinds hij als CEO aantrad acht jaar geleden.”

Stephen van Rooyen, aankomend Chief Executive Officer VodafoneZiggo: “Ik vind het fantastisch om toe te mogen treden tot de VodafoneZiggo familie. Na vele jaren in Londen te hebben gewoond kijk ik er naar uit om, samen met mijn gezin, te leven en werken in Nederland.”

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024