Witold Kepinski - 22 mei 2024

AMD breidt EPYC CPU-portfolio uit

AMD heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de AMD EPYC 4004-serie processors die het bestaande AMD EPYC server CPU-portfolio aanvullen met nieuwe, kostengeoptimaliseerde aanbiedingen die functies voor kleine en middelgrote bedrijven en IT-service providers.

AMD breidt EPYC CPU-portfolio uit image

De CPU's uit de AMD EPYC 4004-serie bieden de prijsbewuste koper prestaties op ondernemingsniveau, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en moderne beveiligingsfuncties, mogelijk gemaakt door de uiterst efficiënte "Zen 4"-architectuur. Vergeleken met een Intel Xeon E-2488 CPU levert een server aangedreven door een enkele AMD EPYC 4564P CPU een prestatieverbetering van 1,8x per CPU-dollar .

“Historisch gezien hebben veel kleine tot middelgrote bedrijven compromissen moeten sluiten op het gebied van hun IT-oplossingen door hardware te gebruiken die niet volledig aan hun behoeften voldoet”, zegt John Morris, corporate vice president, Enterprise en HPC Business Group, AMD. “Gebaseerd op dezelfde technologieën die de meest veeleisende datacenters ter wereld aandrijven, worden de AMD EPYC 4004-serie processors aangeboden tegen geoptimaliseerde aanschafkosten voor klanten in kleine en middelgrote bedrijven die betere bedrijfsresultaten willen behalen.”

De AMD EPYC 4004-serie processors zijn gebouwd om krachtig, universeel computergebruik te leveren in een single-socket-pakket, waardoor zeer performante rack-schaal-, multi-node- en torenconfiguraties mogelijk zijn waar systeemkosten en andere infrastructuurbeperkingen van cruciaal belang zijn overwegingen.

Roadmap

“Als onderdeel van onze voortdurende samenwerking is Lenovo verheugd om te zien dat AMD nieuwe EPYC 4004 CPU’s introduceert die helpen nieuwe marktkansen te benutten. De uitbreiding van de AMD EPYC-processorroadmap richt zich op een groter marktsegment met de betaalbare, maar krachtige mogelijkheden van de nieuwe processor”, aldus Kamran Amini, Vice President en General Manager voor Server, Storage & Software Defined Solutions bij Lenovo. “Met de introductie van AMD EPYC 4004-serie CPU’s helpt AMD tegemoet te komen aan de behoeften van serverklanten over het hele spectrum, door prijs-per-prestatiewaarde te bieden voor groeiende bedrijven, samen met efficiëntie voor een betrouwbare, veilige infrastructuur.”

“We zijn verheugd om nog een AMD EPYC-oplossing toe te voegen aan ons Bare Metal-portfolio. We delen gemeenschappelijke waarden met AMD, zoals efficiëntie en duurzaamheid, en we zijn ervan overtuigd dat onze aankomende AMD EPYC 4004 CPU-aangedreven oplossingen flexibiliteit in het datacenter zullen bieden. Onze klanten zullen kunnen profiteren van de enorme rekenprestaties en energie-efficiëntie van deze nieuwe processors en tegelijkertijd profiteren van onze Trusted Cloud en de prestatie-prijsverhouding”, aldus Yaniv Fdida, Chief Product and Technology Officer van OVHcloud.

“De werklastprestaties van Supermicro’s 3U MicroCloud Multi-Node Server en 1U,2U Mainstream Server-familie, aangedreven door de AMD EPYC 4004-serie CPU’s, bieden meer waarde voor klanten die op zoek zijn naar kosteneffectieve en eenvoudig te implementeren oplossingen”, aldus Michael McNerney , SVP Marketing en Netwerkbeveiliging, Supermicro. “Samen breiden we de toegang uit voor bedrijven die hun hosting en contentlevering, cloudworkloads en meer willen optimaliseren.”

Partners

AMD EPYC 4004 CPU-aangedreven servers bieden een overtuigende balans tussen prestaties, schaalbaarheid en betaalbaarheid. AMD EPYC 4004-serie CPU's maken een breed scala aan breed inzetbare bedrijfsoplossingen mogelijk en worden ondersteund door partners, waaronder Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg, OVHcloud, Supermicro en Tyan.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024