Witold Kepinski - 24 mei 2024

SHI koopt security specialist Locuz

SHI International, leverancier van innovatieve technologische oplossingen, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Locuz Enterprise Solutions Limited, een Indiaas bedrijf dat cyberbeveiligings- en digitale transformatiediensten levert.

SHI koopt security specialist Locuz image

Deze strategische stap zal de mogelijkheden van SHI op het gebied van beheerde diensten verbeteren, inclusief de toevoeging van een volledig beheerd Network Operations Center (NOC) en Security Operations Center (SOC), en zal de wereldwijde beveiliging, datacenter- en cloudpraktijken versterken. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond en is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

De integratie van de meer dan 800 bekwame medewerkers van Locuz in het personeelsbestand van SHI zal de toewijding van SHI aan het leveren van uitzonderlijke, geavanceerde beheerde diensten aan haar wereldwijde klanten onderstrepen en zal offshore-capaciteiten bieden. Deze overname is in lijn met de groeiende vraag in de datacentereconomie en biedt klanten verbeterd operationeel beheer, hosting en infrastructuurdiensten die essentieel zijn voor de uitbreiding van het digitale en AI-gedreven landschap.

Service

“SHI's overname van Locuz is meer dan een strategische uitbreiding; het is een directe investering in het succes van onze klanten”, aldus Thai Lee, president en CEO van SHI. “De toevoeging van Locuz zal een belangrijk onderdeel zijn van onze missie om alomvattende oplossingen te leveren die tegemoetkomen aan de complexe behoeften van onze klanten wereldwijd. Klanten kunnen verwachten dat ze substantieel zullen profiteren van onze gecombineerde geavanceerde servicemogelijkheden.”

“De overname van Locuz door SHI zal een spannend nieuw hoofdstuk voor ons markeren”, aldus Uttam Majumdar , president van Locuz, en Vijay Wadhi, algemeen directeur van Locuz. “Onze gevestigde beveiligings-, cloud- en high-performance computerpraktijken, gecombineerd met ultramoderne leverings- en innovatiehubs, zullen zich vertalen in een robuuster en uitgebreider aanbod voor de klanten van SHI.”