Witold Kepinski - 22 mei 2024

Microsoft Build event belicht nieuwe AI-tools en andere innovaties

Het jaarlijkse evenement Microsoft Build is van start gegaan. Microsoft Build is een 3-daags evenement vol innovatie en educatie over AI, Microsoft Copilot, de nieuwste Surface devices en meer.

Microsoft Build event belicht nieuwe AI-tools en andere innovaties image

Met een uitgebreide lijst aan belangrijke aankondigingen ongeveer 200.000 deelnemers, zowel online als live in Seattle, is Microsoft Build ook dit jaar een evenement met veel nieuwe innovaties.

Een overzicht van de belangrijkste aankondigingen:

Microsoft kondit de nieuwe Copilot+ PC’s aan. De Copilot+ PC’s zijn de snelste en meest intelligente Windows-PC’s ooit, speciaal uitgerust om AI-workloads lokaal uit te voeren voor betere prestaties.

Met Real-Time Intelligence binnen Microsoft Fabric biedt Microsoft een nieuwe end-to-end oplossing om actie te ondernemen op grote volumes, tijdgevoelige en zeer gedetailleerde gegevens. Bedrijven kunnen nu sneller en met meer inzicht zakelijke beslissingen nemen. Real-Time Intelligence is vanaf nu als preview live.

GitHub presenteert de eerste uitbreidingen voor GitHub Copilot. De nieuwe toevoegingen, gecreëerd door Microsoft en hun partners, bieden developers en organisaties de mogelijkheid om hun GitHub Copilot-ervaring te personaliseren.

AI

GPT-4o, het nieuwste AI-model van OpenAI, en Phi-3-vision, een nieuw multimodaal small language model (SLM's) in de Phi-3-familie van Microsoft, zijn nu beschikbaar binnen Azure AI en Azure AI Studio.

GPT-4o integreert tekst-, beeld- en audiobewerking om een nieuwe standaard te stellen voor generatieve en conversatie AI-ervaringen.

Phi-3-modellen zijn krachtig, kostenefficiënt en geoptimaliseerd voor persoonlijke apparaten. Met Phi-3-vision kan de gebruiker afbeeldingen en tekst invoeren om vervolgens antwoorden te ontvangen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen over een grafiek of een specifieke afbeeldingen.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024