Witold Kepinski - 26 mei 2024

Dell PowerScale F910 biedt AI-ready data storage

De nieuwste toevoeging aan de Dell Technologies all-flash line-up van de volgende generatie is de F910, een speciaal gebouwde data storage toepassing om aan de eisen van AI-innovatie te voldoen.

Dell PowerScale F910 biedt AI-ready data storage image

PowerScale is een op ethernet gebaseerde NVIDIA DGX SuperPOD- gecertificeerde opslagleverancier, en Dell zegt AI-geoptimaliseerde opslag naar een hoger niveau te tillen met de introductie van de F910. 

John Lochausen, Technical Solutions Architect bij World Wide Technology (WWT), een bètagebruiker voor de F910, zegt: “PowerScale F910 geeft een toch al geweldig platform een ​​boost. Terwijl onze klanten zich verdiepen in de wereld van AI, zijn ze op zoek naar één platform dat alles aankan wat ze maar willen. De enorme prestatieverbeteringen in de F910 kunnen zaken van AI tot algemene workloads met gemak aan.”

Prestaties die klaar zijn voor AI 

Door gebruik te maken van de voortdurende innovatie van de OneFS-software en de nieuwste technologie (dwz Intel Xeon CPU's, de nieuwste DRAM, Gen 5 PCIe), levert de F910 snellere AI-inzichten met tot 127% verbeterde streamingprestaties.  Het versnelt de modelcontrole- en trainingsfasen van de AI-pijplijn en zorgt ervoor dat GPU's gebruikt kunnen worden met maximaal 300 PB aan opslag per cluster. PowerScale heeft onlangs ook grotere flexibiliteit en mogelijkheden geïntroduceerd om toegang te krijgen tot gegevens in de cloud met de lancering van Dell APEX File Storage voor Azure.

Verbeterde opslagefficiëntie

Efficiëntie is belangrijk, zowel wat betreft prestaties als kosten voor zakelijke klanten. De F910 zorgt voor een evenwicht door prestaties en dichtheid in een 2U-knooppunt te verpakken om de voetafdruk van het datacenter te minimaliseren en de AI-datagroei te beheren waarbij duurzaamheid voorop staat, en biedt 20% meer dichtheid per RU vergeleken met de eerder uitgebrachte F710. De F910 beheerst de opslagkosten verder en optimaliseert het opslaggebruik door tot 2x de prestaties per watt te leveren ten opzichte van de vorige generatie en gebruik te maken van 's werelds beste schaalbare NAS-gegevensreductiegarantie die PowerScale biedt, om klanten effectief in staat te stellen meer te doen met minder.

Lees meer details in de blog van Dell.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024