Witold Kepinski - 29 mei 2024

Dell belicht succesvolle AI use cases bij klanten

Dell ondersteunt AI adoptie bij klanten met een breed scala aan technologie en services met een partner ecosysteem. Dit leidt tot steeds meer succesvolle use cases bij klanten zoals bij gemeenten, de zorg sector en wetenschappelijke instellingen. Dit zegt Jonathan Siegal, SVP Product Marketing Dell Technologies, in gesprek met Dutch IT Channel en Dutch IT leaders tijdens het recent gehouden Dell Technologies World 2024 event in Las Vegas. “Dell Technologies is goed gepositioneerd om klanten en organisaties over de hele wereld te helpen AI naar hun data te brengen en de toegang tot belangrijke informatie te verbeteren.”

Dell belicht succesvolle AI use cases bij klanten image

Siegal is bijzonder trots op de uses case hoe Dell Technologies het Northwestern Medicine ziekenhuis ondersteunt rond gebruik van AI om de patiëntenzorg te innoveren en te versterken. "Dit realiseert een aanzienlijke vooruitgang in de geneeskunde, inclusief de ontwikkeling en evaluatie van een generatieve multimodale grote taalmodel (LLM) voor de interpretatie van röntgenfoto's van de borstkas."

Northwestern Medicine begon aan een missie om AI te gebruiken om de patiëntenzorg te verbeteren en tegelijkertijd de burn-out bij artsen te verminderen. Kosten en beperkte technologische mogelijkheden vertraagden het vermogen van de zorgverlener om snel betekenisvolle vooruitgang te boeken. In samenwerking met het AI Innovation Lab van Dell heeft Northwestern Medicine workflowoplossingen ontworpen en getest voordat ze deze in hun eigen IT-omgeving implementeerden, waar ze een belangrijke mijlpaal bereikten: een multimodale LLM die concept-röntgenrapporten produceerde, ter ondersteuning van de besluitvorming van artsen.

Technologie zoals AI heeft de kracht om innovatie te versnellen die de menselijke vooruitgang bevordert. De gezondheidszorg is een goed voorbeeld van waar technologie impact kan hebben en levens kan helpen redden. Door de technologie van Dell te combineren met de expertise van Northwestern Medicine zet Dell een nieuwe standaard voor AI-gestuurde gezondheidszorgoplossingen, aldus Siegal

Multimodale LLM voor radiologie

Onder leiding van Dr. Mozziyar Etemadi, medisch directeur van Advanced Technologies, Northwestern Medicine, werkt het onderzoeks- en ontwikkelingsteam binnen Northwestern Medicine Information Services momenteel aan verschillende projecten die de AI-technologie van Dell zullen gebruiken en de grenzen van gezondheidszorginnovatie verder zullen verleggen, waaronder een aanzienlijk verbeterde versie van zijn multimodale LLM voor radiologierapporten en een voorspellend model voor het volledige elektronische medische dossier. “In de gezondheidszorg is er weinig tot geen ruimte voor fouten en kan er enorm veel goeds worden gedaan. Als we nadenken over wat AI kan doen, zien we niet alleen de technologie zelf, maar zien we de vele patiënten en leven we ermee. zal een positieve impact hebben”, aldus Dr. Etemadi. "Ons werk met Dell betekent een grote stap voorwaarts voor de industrie bij het direct creëren en toepassen van transformatieve technologieoplossingen die een directe impact hebben op de patiëntenzorg en de resultaten verbeteren."

Het platform met AI toepassingen is gebouwd binnen de bestaande veilige colocatie-infrastructuur van Northwestern Medicine, waardoor Northwestern het vertrouwen krijgt om snel vooruitgang te boeken met AI-initiatieven die de patiëntenzorg innoveren. De infrastructuur van Dell omvat: Dell PowerEdge XE9680-servers met 8 NVIDIA H100 Tensor Core GPU's, NVIDIA Quantum-2 InfiniBand-networking, Dell PowerScale, Dell PowerFlex, Dell PowerMax en Dell VxRail. Lees hier meer over de samenwerking tussen Dell en Northwestern Medicine.

AI supercomputer bevordert wetenschappelijke onderzoek

Een andere interessante uses case rond AI, maar ook sustainability & energiegebruik, is volgens Siegal is de samenwerking tussen Dell Technologies, Intel en de Universiteit van Cambridge. Samen hebben zij de Dawn Phase 1 ontwikkeld. De snelste AI-supercomputer (hpc) van het Verenigd Koninkrijk. Deze is voorzien van generatieve AI en industriële simulatiemodellering voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. De nieuwe supercomputer is gebaseerd op Dell PowerEdge XE9640-servers, die elk twee 4e generatie Intel Xeon Scalable-processors en vier Intel Data Center GPU Max-accelerators combineren. Directe vloeistofkoeling technologie biedt een efficiëntere en kosteneffectieve oplossing dan traditionele luchtgekoelde systemen. Lees de hele case hier (PDF).

GenAI toepassing voor gemeente

Siegal os ook trots op de AI uses case in bij overheidsinstellingen. Zo heeft Dell Technologies met de Amerikaanse gemeente Amarillo een ​online digitale assistent ontwikkelt die generatieve AI (GenAI) gebruikt om inwoners details te geven over overheids- en stadsdiensten. De stad Amarillo profiteert van de digitale assistent om algemene vragen van burgers en bezoekers te beantwoorden over onderwerpen als parkfaciliteiten, afvalbeheer en andere niet-dringende informatie. Websitebezoekers kunnen de assistent in meerdere talen een vraag stellen en direct relevante informatie ontvangen. “Ons doel is om een ​​verbonden en betrokken gemeenschap op te bouwen die een welvarender toekomst voor de inwoners van Amarillo kan bevorderen”, zegt Richard Gagnon, Chief Information Officer van de stad Amarillo. “De AI-tools die we samen met Dell ontwikkelen, helpen een effectievere overheid te creëren in het digitale tijdperk en geven ons nieuwe tools om de maatschappelijke betrokkenheid en resultaten te verbeteren.”

De nieuwste samenwerking tussen Dell en de stad Amarillo bouwt voort op recente digitale initiatieven, waaronder het leggen van de IT-basis voor het virtuele callcenter ter ondersteuning van de afgelegen volksgezondheidsklinieken en het verbeteren van de responstijden bij noodgevallen met analyses. "Dit project breidt deze relatie uit door de stad te helpen AI te gebruiken om haar burgers te dienen", aldus Siegal.

De digitale assistent is ontworpen met de identiteit, toon en kennis van de stad om veelvoorkomende vragen van burgers te beantwoorden. De gemeente maakt gebruik van Dell PowerEdge R760xa-servers, die zijn gebouwd voor een breed scala aan toepassingen, zoals AI, machine learning en deep learning, en het trainen en infereren van deze applicaties. Siegal: "Met de servers kan de stad het beeld van de digitale assistent op het scherm weergeven en de gegevens in de grote taalmodellen en GenAI-applicaties van de stad beheren."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024