Witold Kepinski - 27 mei 2024

CGI, ilionx, Brunel en Vitas winnen gezamenlijk aanbesteding Gasunie

Een consortium bestaande uit CGI, ilionx Group, Brunel en Vitas is als één van de drie partijen de aanbesteding 'inhuur tijdelijke functies' gegund op het ICT-perceel door Gasunie Nederland. De raamovereenkomst, die Europees is aanbesteed, heeft een looptijd van vier jaar met een optie tot verlenging van twee maal twee jaar.

CGI, ilionx, Brunel en Vitas winnen gezamenlijk aanbesteding Gasunie image

De totale maximale waarde van de raamovereenkomsten op het ICT-perceel is circa 600 miljoen euro. Onder leiding van CGI levert het consortium IT-expertise op het gebied van onder andere SAP, Business Intelligence en Microsoft cloud-omgevingen. Daarmee ondersteunt het consortium de staatsdeelneming om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan. Met deze raamovereenkomst vergroten de leden van het consortium hun aandeel in de energiemarkt én verbinden zij zich regionaal aan Gasunie door de lokale aanwezigheid in het noorden van het land.

CGI, ilionx, Brunel en Vitas kunnen met de juiste experts snel invulling geven aan aanvragen voor Gasunie. Een ander sterk punt is de manier waarop het consortium met verschillende middelen talent aan de organisatie kan binden. De Gasunie-specifieke onboarding, de kennisdelingssessies en teambuilding-evenementen zijn belangrijke onderdelen van de gezamenlijke aanpak. Het thema maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid, wat een belangrijke pijler voor Gasunie is, krijgt daarnaast ook een hoge waardering van de beoordelingscommissie. Als kers op de taart kan het consortium experts leveren die binnen een uur rijden van Gasunies hoofdkantoor wonen.

SAP expertise

Het consortium ondersteunt de ICT-afdeling van Gasunie op diverse gebieden. Naast expertise op het gebied van SAP, Business Intelligence en Microsoft-oplossingen moeten bijvoorbeeld de komende jaren diverse applicaties worden ontwikkeld, aangepast of vervangen. Datacenterkennis, softwarebeheer en -ontwikkeling en kennis van diverse SaaS-diensten en -oplossingen zijn daarom ook een belangrijk onderdeel van deze raamovereenkomst.

Janine Tjassens, Senior Vice-President en BU Leader Randstad & Noord-Nederland bij CGI Nederland zegt: “We zijn ontzettend trots dat deze aanbesteding ons gegund is. Deze raamovereenkomst stelt ons in een unieke positie om Gasunie te blijven voorzien van de juiste kennis en ervaring, zodat de organisatie nu en in de toekomst kan bijdragen aan een duurzame energievoorziening. We leggen een sterke basis voor optimale dienstverlening om Gasunie te ondersteunen in de energietransitie. We zetten ons in om tastbare en duurzame diensten te leveren."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024