Witold Kepinski - 29 mei 2024

Q*Bird haalt 2,5 miljoen euro op

Startup voor de volgende generatie communicatieveiligheid Q*Bird heeft 2,5 miljoen euro opgehaald om haar groei in de opkomende quantum security markt te versnellen. De financieringsronde werd gezamenlijk geleid door QDNL Participations en Cottonwood Technology Fund, met deelname van InnovationQuarter.

Q*Bird haalt 2,5 miljoen euro op image

InnovationQuarter meldt: 'Q*Bird heeft een quantum cryptografie (QKD) product ontwikkeld genaamd Falqon, dat gebaseerd is op de fundamentele natuurwetten en bewezen beveiliging biedt tegen elke aanval, inclusief die van toekomstige quantumcomputers, aldus InnovationQuarter.

Q*Bird, spin-off van QuTech (een samenwerking tussen de TU Delft en TNO) en opgericht in januari 2022, heeft als doel om datacommunicatie en digitale infrastructuur te beschermen met gepatenteerde technologie die de concurrentie overtreft op het gebied van beveiliging en kosten. 

Bovendien biedt de technologie van het bedrijf een veilige basis voor het toekomstige ‘quantuminternet’, waarbij quantumcomputers over lange afstanden wereldwijd met elkaar verbonden zullen zijn.'

Lees meer op de website van InnovationQuarter.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024