Redactie - 03 juni 2024

Proximus verwacht meer winst na overname Route Mobile

Proximus verwacht een snellere winstgroei nu het de overname van de Indiase aanbieder van communicatiediensten Route Mobile heeft afgerond. Het Belgische telecombedrijf zegt dat het voortaan een ‘unieke positie’ inneemt op de wereldmarkt.

Proximus verwacht meer winst na overname Route Mobile image

Proximus voorspelt dat de ebitda (winst voor aftrek van intresten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen) van de groep dit jaar tot 2 procent kan stijgen op jaarbasis. Bij de prognose in februari was nog sprake van een winstgroei tot 1 procent.

De uitbouw van de internationale activiteiten is een sleutelonderdeel van de strategie van Proximus-CEO Guillaume Boutin voor Proximus. Het bedrijf had met BICS en Telesign al twee wereldwijd actieve bedrijven gespecialiseerd in respectievelijk connectiviteit en beveiliging. Met Route Mobile komt daar een luik communicatiediensten bij.

Proximus nam in juli 2023 een meerderheidsbelang van 57,56 procent in Route Mobile voor 643 miljoen euro. Omgekeerd stapten de stichtende aandeelhouders van Route Mobile in Proximus. Nadien ging het zes tot negen maanden duren voor de betrokken regulatoren er hun goedkeuring voor moesten geven, dat is nu sinds begin mei voltooid waardoor het bedrijf formeel deels is overgenomen.

Omnichannel

Route Mobile maakt het voor bedrijven mogelijk om klanten te bereiken via verschillende kanalen, zoals sms, WhatsApp en e-mail. Het biedt daarvoor een omnichannel communicatieplatform aan via de cloud.

De combinatie van BICS, Telesign en Route Mobile brengt Proximus volgens Boutin in een unieke positie op de markt voor digitale communicatie. Hij heeft het over ‘een gamechanger’ en ziet veel potentieel voor synergieën. Tegen 2026 moet de internationale tak tussen 2 en 2,5 miljard euro omzet genereren, luidt het.

In samenwerking met Data News.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024