Witold Kepinski - 03 juni 2024

Microsoft en Broadcom: licentieportabiliteit VMware Cloud Foundation op Azure VMware Solution

Microsoft en Broadcom ondersteunen licentieportabiliteit voor VMware Cloud Foundation op Azure VMware Solution. Dit melden Ahmar Mohammad (Vice President, Partners, Managed Services and Solutions GTM, VCF Division, Broadcom) en Brett Tanzer (Vice President, Product Management, Microsoft).

Microsoft en Broadcom: licentieportabiliteit VMware Cloud Foundation op Azure VMware Solution image

De heren melden in een blog: 'Microsoft en Broadcom werken al vele jaren nauw samen om onze gezamenlijke klanten te ondersteunen, en we blijven samen bouwen en innoveren naarmate de behoeften van de klant veranderen. Vandaag zijn we verheugd te kunnen meedelen dat Microsoft en Broadcom onze samenwerking uitbreiden met plannen om VMware Cloud Foundation (VCF)-abonnementen op Azure VMware Solution te ondersteunen. Klanten die licenties voor VMware Cloud Foundation bezitten of kopen, kunnen deze licenties gebruiken op de Azure VMware Solution, evenals op hun eigen datacenters, waardoor ze de flexibiliteit hebben om aan veranderende zakelijke behoeften te voldoen.

Dit biedt een extra aankoopoptie voor de Azure VMware-oplossing, die sinds 2019 door Microsoft wordt verkocht en beheerd. Klanten kunnen de oplossing momenteel kopen inclusief VMware-licenties, en deze optie blijft beschikbaar voor klanten die er de voorkeur aan geven hun VMware-licenties aan te schaffen. als onderdeel van hun oplossing van Microsoft.

Azure VMware Solution levert een volledig beheerde VMware-omgeving die wordt beheerd en ondersteund door Microsoft. Klanten kunnen VMware-workloads 'as is' naar Azure verplaatsen, met minimale tot geen refactoring. Hierdoor wordt de migratie gestroomlijnd en kunnen klanten vertrouwde vaardigheden blijven gebruiken terwijl ze nieuwe Azure-vaardigheden leren.

Door te migreren naar Azure VMware Solution, nu beschikbaar in 33 regio's over de hele wereld, kunnen organisaties profiteren van de schaalbare en krachtige cloudinfrastructuur van Azure. Klanten kunnen implementeren met bedrijfskritische mogelijkheden zoals back-up, hoge beschikbaarheid, bescherming tegen bedreigingen en prestatiemonitoring. Bovendien kunnen workloads die op Azure VMware Solution draaien, worden geïntegreerd met Azure's portfolio van meer dan 200 cloudservices om innovatie te versnellen, diepere inzichten uit data te verkrijgen met geavanceerde AI-services en bedrijfsapplicaties te moderniseren.

VMware Cloud Foundation levert een privécloudplatform dat alomtegenwoordig, flexibel en geïntegreerd is in alle cloudeindpunten. Door VMware Cloud Foundation op Azure te implementeren, profiteren klanten van een sterk geoptimaliseerd cloud-operationeel model dat de schaal en flexibiliteit van de publieke cloud biedt met de beveiliging en prestaties van de private cloud. Door VCF onAzure uit te voeren, kunnen organisaties de IT-infrastructuur moderniseren met aantoonbare TCO; ontwikkelaars een self-service private cloud-ervaring bieden die resulteert in een grotere productiviteit; en een betere cyberveerkracht en beveiliging bereiken.

Met verbeterde licentieportabiliteit voor klanten met in aanmerking komende VMware Cloud Foundation-rechten kunnen klanten abonnementen kopen op de nieuwe VMware Cloud Foundation-software en beschikken ze over volledige mobiliteit van en naar hun on-premises omgeving naar de Azure VMware Solution. VMware-klanten die de nieuwe VMware Cloud Foundation al hebben aangeschaft en ermee zijn begonnen, kunnen de resterende waarde van een bestaand abonnement overdragen naar Azure VMware Solution. Bovendien kunnen klanten hun VMware Cloud Foundation-abonnement verplaatsen tussen on-prem en Azure VMware Solution naarmate hun behoeften en vereisten in de loop van de tijd evolueren. Klanten behouden de rechten op hun softwareabonnement wanneer ze hun VMware Cloud Foundation-abonnement overzetten naar Azure VMware Solution.

Naast het nieuwe voordeel van VMware-licentieportabiliteit biedt het VMware Rapid Migration Plan een aanvullende en uitgebreide reeks licentievoordelen en -programma's om de kosten en tijd te verlagen die organisaties nodig hebben om naar de Azure VMware-oplossing te migreren. Het plan omvat:

  • Prijsbescherming. Met Reserved Instances kunnen klanten hun prijzen één, drie of vijf jaar vastzetten.
  • Besparingen voor Windows Server en SQL Server. Windows Server en SQL Server zijn veel voorkomende workloads in VMware-omgevingen. Met Software Assurance voor on-premises Windows Server- en SQL Server-licenties kunnen organisaties in aanmerking komen voor de Azure Hybrid Benefit-korting om bestaande Windows Server- en SQL Server-licenties te gebruiken in Azure VMware Solution. Er zijn gratis verlengde beveiligingsupdates beschikbaar voor oudere versies die het einde van hun levensduur naderen.
  • Ondersteuning van migratie. Gebruik Azure Migrate and Modernize om bronnen, deskundige hulp en financiering te krijgen van Microsoft en zijn partnerecosysteem.
  • Azure-tegoeden . Klanten die een nieuw gereserveerd exemplaar voor de Azure VMware-oplossing aanschaffen, kunnen extra Azure-tegoeden krijgen die geldig zijn voor de Azure VMware-oplossing of andere Azure-services.

Ondersteuning van uw cloudreis met Microsoft en Broadcom

We streven naar voortdurende samenwerking en innovatie om onze gezamenlijke klanten te ondersteunen bij hun aanpassing aan de veranderende zakelijke behoeften. De portabiliteit van VMware Cloud Foundation-licenties naar Azure VMware Solution zal later dit jaar beschikbaar zijn, dus dit is een goed moment om contact op te nemen met uw accountteam of Microsoft-partner om uw verhuizing te plannen. Meer informatie over de Azure VMware-oplossing.'

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024