Witold Kepinski - 04 juni 2024

Nutanix noteert meer omzet en dringt verlies terug

Nutanix, speler op het gebied van hybride multicloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal dat eindigde 30 april 2024.

Nutanix noteert meer omzet en dringt verlies terug image

De omzet steeg met 17 procent naar 525 miljoen dollar. Het nettoverlies werd teruggedrongen van ruim 70,96 naar 15,61 miljoen dollar.

De verwachte jaaromzet zal vermoedelijk met ongeveer 15 procent stijgen naar 2,14 miljard dollar.

“We hebben solide resultaten over het derde kwartaal behaald, die een gedisciplineerde uitvoering en de kracht van ons bedrijfsmodel weerspiegelen”, aldus Rajiv Ramaswami foto), Voorzitter en CEO van Nutanix. “Onze recente aankondigingen rond moderne applicaties, generatieve AI en partnerschappen weerspiegelen onze voortdurende focus op het stimuleren van innovatie en het verbreden van onze partnerschappen om de waardepropositie van Nutanix Cloud Platform verder te verbeteren.”

“Onze resultaten over het derde kwartaal lieten een goede balans zien tussen top- en bottom-line prestaties, met een ARR-groei van 24% jaar-op-jaar en een sterke vrije kasstroomgeneratie tot nu toe”, aldus Rukmini Sivaraman, CFO vanNutanix. “Wij blijven gefocust op het realiseren van duurzame, winstgevende groei.”

Lees alle details verder hier.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024