Redactie - 05 juni 2024

Cisco kondigt nieuwe AI-aangedreven innovaties aan

Cisco trapt Cisco LIVE 2024 af met nieuwe AI-aangedreven innovaties en investeringen die de boodschap overbrengen: AI is niet alleen het nieuwste keerpunt in de technologie. Het is volgens Cisco een efficiënte, intelligente bron van digitale veerkracht die hele organisaties kan verbinden en beschermen en groei, schaalgrootte en een inclusieve toekomst voor iedereen kan stimuleren.

Cisco kondigt nieuwe AI-aangedreven innovaties aan image

Tijdens zijn netwerk- en beveiligingsevenement lanceert Cisco AI-verrijkte netwerk-, beveiligings- en observatieoplossingen voor zijn hele portfolio. Deze zijn ontworpen om klanten de zichtbaarheid en inzichten te geven die ze nodig hebben om hun volledige digitale voetafdruk te verbinden en te beschermen en om digitale veerkracht op te bouwen.

“We zijn blij om deze week tijdens Cisco Live ongelooflijke innovatie en nieuwe AI-aangedreven mogelijkheden voor onze klanten te kunnen delen”, zegt Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “Cisco bevindt zich in een unieke positie om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop infrastructuur en data organisaties van elke omvang verbinden en beschermen, en we zijn ervan overtuigd dat we de juiste strategische partner zijn voor onze klanten in dit tijdperk van AI.”

Cisco Investments kondigde ook een wereldwijd investeringsfonds van 1 miljard dollar aan om veilige en betrouwbare AI-oplossingen uit te breiden en te ontwikkelen. Cisco doet strategische investeringen in Cohere, Mistral AI en Sale AI die verschillende kritieke gebieden zullen bevorderen, waaronder klantgereedheid, computerinfrastructuur, fundamentele modellen, modelontwikkeling en training.

Kernuitdagingen van klanten

Klanten van Cisco staan ​​in de schijnwerpers, wat de cruciale rol laat zien die Cisco speelt als cruciale strategische bondgenoot in het bedrijfsleven en de technologie. Klanten die te zien zijn op Cisco Live zijn onder meer Steve Madden, Room & Board, Marriott, AT&T, Equinix, WWE, SoFi Stadium en Hollywood Park en McLaren F1 Racing.

AI eenvoudiger maken met AI & Networking

  • Cisco Nexus HyperFabric AI-clusters deze AI-clusteroplossing met NVIDIA biedt één plek voor het ontwerpen, implementeren, monitoren en verzekeren van AI-pods en datacenterworkloads. Het begeleidt gebruikers van ontwerp tot gevalideerde implementatie, tot monitoring en zekerheid voor een bedrijfsklare AI-infrastructuur.
  • Cisco Networking Cloud: Nieuwe AI-native Digital Experience Assurance-innovaties van Cisco ThousandEyes ontgrendelen cross-domein zekerheid voor Cisco Networking Cloud en daarbuiten. Klanten kunnen nu elk ondernemings-, cloud-, SaaS- en internetnetwerk bekijken en beheren, voor uitzonderlijke digitale ervaringen voor elke gebruiker, overal en altijd.

AI veiliger maken met AI & Security

  • In een steeds complexer en hypergedistribueerde wereld laat Cisco de machtsbalans doorslaan in het voordeel van de verdedigers met nieuwe mogelijkheden in de Cisco Security Cloud. Klanten krijgen een door AI versterkte beveiligingspositie, ondersteund door marktleidende firewall-infrastructuur, nieuwe bronnen van telemetrie, superieure netwerkzichtbaarheid en AI-native beheerarchitectuur.
  • Iets meer dan een maand na de lancering van Cisco Hypershield kondigt Cisco Cisco Hypershield-ondersteuning aan voor AMD Pensando DPU's en Intel IPU's. Het stelt ondernemingen in staat een AI-gestuurde, gedistribueerde beveiligingsarchitectuur te realiseren die naadloos overgaat van de cloud naar de datacenters naar de edge, terwijl deze nog steeds uitstekend presteert en energiezuinig is.

AI laten werken met AI & Observeerbaarheid

  • Klanten profiteren van Cisco's recente historische overname van Splunk met onberispelijke, veilige digitale ervaringen, mogelijk gemaakt door ongeëvenaarde zichtbaarheid en realtime inzichten die helpen de observatiepraktijk te standaardiseren in oplossingen, waardoor klanten vooruitlopen op toekomstige eisen en zich kunnen voorbereiden op nieuwe kansen.
  • Tijdens het evenement zal Cisco vertellen dat het zijn nieuwe AI Assistant en de kracht van Splunk Log Observability heeft gecombineerd met Cisco AppDynamics Application Performance Monitoring (APM) met de introductie van AppDynamics Log Observer Connect . Hierdoor kunnen gebruikers betekenisvolle begeleiding en inzichten ontsluiten om sneller en nauwkeuriger dan ooit weloverwogen beslissingen te nemen.

AI laten werken met de toekomst van werk

  • AI-aangedreven contactcenter- en hybride werkinnovaties: nieuwe mogelijkheden in Webex Contact Center helpen organisaties bij het ontwerpen en beheren van conversatie-selfservice-ervaringen, bieden een AI-assistent voor contactcenteragenten en integreren virtuele agentoplossingen van derden.
  • Bovendien zal AI Assistant voor Webex Suite binnenkort algemeen beschikbaar zijn voor klanten. IT-beheerders zullen profiteren van extern apparaattoegangsbeheer in Webex Control Hub, en de geheel nieuwe bureaureservering met Cisco Spaces maakt het gemakkelijk om bureauruimtes en Cisco Collaboration Devices te vinden en te boeken.

AI-vaardigheden inschakelen

  • Nieuwe AI Fundamentals voor Partners: Cisco zal de eerste fase aankondigen van zijn AI-partnerspecialisatietraining, die partners zal uitrusten met de kennis die nodig is om de infrastructuur voor AI-workloads te optimaliseren met behulp van Cisco-technologie. Het zal de basisbeginselen van AI verkennen, inclusief sleutelconcepten en termen, een taxonomie van AI-oplossingen en een overzicht van Cisco's AI-strategie, governance en gebruiksscenario's om de implementatie van AI-oplossingen in, op en via Cisco-platforms onder de knie te krijgen.
  • Nieuwe Cisco-certificering in AI: Organisaties kunnen een AI-klaar personeelsbestand opbouwen met de aankondiging van Cisco's nieuwe certificering voor het ontwerpen van moderne AI-architectuur . De leveranciersonafhankelijke certificering stelt werkgevers, werknemers en werkzoekenden in staat de vaardigheden te verwerven en te valideren die nodig zijn om moderne AI/ML-computing en -netwerken nu en in de toekomst te ontwerpen.
Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024