Witold Kepinski - 05 juni 2024

Office IT breidt verder uit met overname van Cenned Connect

riese ICT-dienstverlener Office IT uit Sneek breidt verder uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam Cenned Connect uit Joure over. Het verenigen van de Friese bedrijven gaat helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf in Noord-Nederland verder te versnellen en klanten nog beter te ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer en communicatieoplossingen..

Office IT breidt verder uit met overname van Cenned Connect image

De online cloud-oplossingen van Office IT uit Sneek zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van Cenned Connect uit Joure maakt deel uit van een groter plan. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in het Noorden van Nederland om de marktpositie van Office IT verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt Nick Betgem, directeur van Office IT. Door de toevoeging van de connectiviteit- en communicatie oplossingen van Cenned Connect kan Office IT sneller groeien, de organisatie in Sneek verder professionaliseren en nog meer midden- en klein bedrijven beter van dienst zijn met online werkplekbeheer, VoIP, cloud-diensten en ICT-beheer. In 2022 nam Office IT ook al Elcom Automatisering uit Sneek over en in 2023 Webish ICT uit Leeuwarden en Prosoft ICT uit Harlingen.

Groei van regionaal opererende IT Managed Service Providers

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren. Riverdam heeft daarop ingespeeld en heeft in de afgelopen drie jaar flink geïnvesteerd in de acquisitie van regionaal opererende IT Managed Services Providers. Via add-on acquisities heeft Riverdam op dit moment een snelgroeiend platform van vier regionaal opererende IT Managed Services Providers gecreëerd, verspreid over vier locaties in Nederland: Office IT in Sneek, Xaris ICT in Wognum, Altios Cloud Experts in Apeldoorn en Emma Solutions ICT in Den Bosch.

De cloud ICT-oplossingen van de IT Managed Services Providers zorgen ervoor dat werknemers van MKB-bedrijven overal veilig en onbezorgd kunnen werken. "De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver” stelt medeoprichter Manuel Leussink van investeringsmaatschappij Riverdam.

Oscar Cuiper, oprichter van Cenned Connect, heeft veel vertrouwen in de samenvoeging van de Friese ICT-dienstverleners. “Office IT groeit snel en verstevigt met de mensen en ervaring van Cenned Connect het fundament voor verdere groei in Noord-Nederland. Office IT kan met de Friese krachtenbundeling klanten nog beter bedienen en het biedt continuïteit en mooie groeimogelijkheden voor de medewerkers” aldus Cuiper.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024