Witold Kepinski - 06 juni 2024

Cisco lanceert Nexus HyperFabric AI Clusters

Cisco, speler in security en netwerken, kondigt Cisco Nexus HyperFabric aan. Deze oplossing, ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA, belooft een verandering teweeg te brengen in hoe klanten hun infrastructuur en software bouwen, beheren en optimaliseren, aldus Cisco.

Cisco lanceert Nexus HyperFabric AI Clusters image

Cisco zet zijn Networking Cloud-visie voort om netwerken te vereenvoudigen en introduceert een nieuwe enterprise-ready, end-to-end infrastructuuroplossing om generative AI-workloads te schalen. Cisco Nexus HyperFabric is een geavanceerde AI-clusteroplossing die Cisco AI-native networking combineert met NVIDIA accelerated computing en AI-software, versterkt door VAST data-opslag. Dit stelt klanten in staat zich te concentreren op AI-gedreven innovatie en nieuwe zakelijke kansen, terwijl ze zich minder hoeven bezig te houden met IT-beheer.

Cisco Nexus HyperFabric is een on-premise oplossing en biedt één plek om AI-pods en datacenterworkloads te ontwerpen, implementeren en te beheren. Het begeleidt gebruikers van ontwerp tot gevalideerde implementatie, beheer en zekerheid voor enterprise-ready AI-infrastructuur. Met de mogelijkheden voor cloudbeheer kunnen klanten eenvoudig grootschalige fabrics implementeren en beheren in datacenters, colocatiefaciliteiten en edge sites.

Volgens het recente Global Networking Trends Report van Cisco verwacht 60% van de IT-leiders en -professionals binnen twee jaar AI-gebaseerde voorspellende netwerkautomatisering in te zetten om NetOps beter te beheren. Daarnaast is 75% van plan om tools in te zetten die end-to-end zichtbaarheid bieden via één console in verschillende netwerkdomeinen, waaronder campus en branch, WAN, datacenter, internet, public clouds en industriële netwerken.

AI

“Hoewel de belofte van AI duidelijk is, is de weg ernaartoe voor velen die net beginnen, niet altijd even helder. Klanten worden vaak geconfronteerd met economische en operationele uitdagingen om een AI-stack op te starten,” zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager van Cisco Networking. “Cisco zet zich in om de inzet en het gebruik van AI-infrastructuur eenvoudiger te maken. Samen met NVIDIA leveren we een eenvoudig te implementeren, op cloud-gebaseerde AI-stackoplossing voor on-premises implementaties, die voortbouwt op onze Cisco Networking Cloud-platformvisie voor automatisering en eenvoud.” 

“Generative AI vereist speciaal gebouwde infrastructuur en software waarmee bedrijven hun data veilig kunnen omzetten in brandstof voor bedrijfstransformatie,” zegt Kevin Deierling, Senior Vice President Networking bij NVIDIA. “NVIDIA en Cisco bieden een enterprise-ready AI-platform en control plane om de inzet van de versnelde computing, netwerken en software die nodig zijn voor generative AI-workloads te vereenvoudigen.”

Op Cisco Live laat het bedrijf zien hoe het zijn klanten wil helpen om snel een AI-infrastructuur in te zetten. Cisco geeft zijn klanten ook de juiste tools in handen om intuïtieve AI-native netwerken te bouwen, te anticiperen op storingen en problemen snel te diagnosticeren en te verhelpen. 

Beschikbaarheid

Sommige klanten zullen mogelijk in staat zijn om deze AI-oplossing in het vierde kwartaal van 2024 te testen, met een verwachte algemene beschikbaarheid kort daarna.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024