Witold Kepinski - 06 juni 2024

SAP koopt digitale adoptieplatform - DAP specialist WalkMe

SAP en het Israëlische WalkMe hebben aangekondigd dat de bedrijven een definitieve overeenkomst zijn aangegaan op grond waarvan SAP WalkMe voor 1,5 miljard dollar zal overnemen, een speler het gebied van digitale adoptieplatforms (DAP's).

SAP koopt digitale adoptieplatform - DAP specialist WalkMe image

De oplossingen van WalkMe helpen organisaties bij het omgaan met voortdurende technologische veranderingen door gebruikers te voorzien van geavanceerde begeleidings- en automatiseringsfuncties waarmee ze workflows naadloos kunnen uitvoeren in een willekeurig aantal applicaties. Dit resulteert in een hogere adoptie van de onderliggende applicatie en stimuleert daarmee de waarderealisatie.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van SAP SE en de raad van bestuur van WalkMe hebben de transactie voor US$14,00 per aandeel in een geheel contante transactie goedgekeurd, wat een aandelenwaarde van ongeveer US$1,5 miljard vertegenwoordigt. De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 45% ten opzichte van de slotkoers van WalkMe op 4 juni 2024.

De beoogde combinatie vormt een aanvulling op SAP's Business Transformation Management-portfolio rond SAP Signavio- en SAP LeanIX-oplossingen om klanten te helpen tijdens hun transformatietraject. “Applicaties, processen, data en mensen zijn de vier belangrijkste elementen van een succesvolle bedrijfstransformatie”, zegt Christian Klein (foto), CEO en lid van de Raad van Bestuur van SAP SE. “Door WalkMe over te nemen, verdubbelen we de ondersteuning die we onze eindgebruikers bieden, waardoor ze snel nieuwe oplossingen en functies kunnen adopteren om de maximale waarde uit hun IT-investeringen te halen.”

WalkMe: Focus op het analyseren van adoptie en bedrijfstransformatie

“We zijn blij om onze krachten te bundelen met SAP. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis en biedt ons de middelen en het klantenbestand die nodig zijn om ons productaanbod te verbeteren en ons marktbereik uit te breiden”, aldus Dan Adika, CEO van WalkMe. “Door gebruik te maken van het uitgebreide ecosysteem van SAP zijn we klaar om substantiële groeimogelijkheden te benutten en nog meer waarde aan onze klanten te leveren. Samen kijken we uit naar een toekomst vol innovatie en uitzonderlijke service.”

WalkMe helpt organisaties de bedrijfsproductiviteit te verhogen en de risico's te verlagen door consistent, effectief en efficiënt gebruik van software en de workflows die deze mogelijk maakt mogelijk te maken. De DAP werkt bovenop het applicatielandschap van een organisatie, detecteert waar mensen wrijving ondervinden en biedt de op maat gemaakte ondersteuning en automatisering die ze nodig hebben om de uit te voeren klus te klaren, midden in de werkstroom, in elke applicatie. Belangrijk is dat WalkMe niet-SAP-applicaties volledig zal blijven ondersteunen.

Applicatie

Binnenkort lanceert WalkMe de WalkMe copiloot, die het contextuele bewustzijn en de AI van WalkMe zal gebruiken om de beste volgende stap voor elke workflow, waar dan ook, voor te stellen. WalkMe heeft de mogelijkheid om altijd aan te staan ​​en dient als overlay voor elke applicatie, inclusief copiloten van verschillende leveranciers die bedrijven in hun omgeving gebruiken. Het integreren van de kracht van WalkMe's adoptiemogelijkheden met SAP's copiloot Joule zal de AI-assistent en productiviteitswinst voor alle SAP-klanten vergroten. Bovendien zal de integratie van onderscheidende e-learningfuncties in de SAP Enable Now-oplossing met WalkMe in de toekomst het centrum vormen van SAP's mensgerichte transformatieaanpak.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van de goedkeuring van de WalkMe-aandeelhouders en de noodzakelijke goedkeuringen van de toezichthouders, en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond. De impact van de transactie op de niet-IFRS-winst per aandeel van SAP voor het boekjaar 2024 is naar verwachting onbelangrijk.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024