Witold Kepinski - 06 juni 2024

Vanguard International Semiconductor en NXP bouwen fabriek in Singapore

Vanguard International Semiconductor en NXP Semiconductors kondigen het plan aan om een ​​productie joint-venture VisionPower Semiconductor Manufacturing Company Pte VSMC) op te richten, dat een nieuwe productiefaciliteit voor halfgeleiderwafels van 300 mm gaat bouwen in Singapore.

Vanguard International Semiconductor en NXP bouwen fabriek in Singapore image

De joint venture zal 130nm tot 40nm mixed-signal, power management en analoge producten ondersteunen, gericht op de automobiel-, industriële, consumenten- en mobiele eindmarkten. Het is de bedoeling dat de onderliggende procestechnologieën in licentie worden gegeven en van TSMC worden overgedragen aan de joint venture.

De joint venture zal in de tweede helft van 2024 beginnen met de bouw van de eerste fase van de wafelfabriek, in afwachting van de ontvangst van alle vereiste wettelijke goedkeuringen, waarbij de eerste productie in 2027 beschikbaar zal zijn voor klanten. De joint venture zal opereren als een onafhankelijke, commerciële gieterijleverancier. , waardoor beide kapitaalpartners verzekerd zijn van proportionele capaciteit, met een verwachte productie van 55.000 300 mm-wafels per maand in 2029. De joint venture zal ongeveer 1.500 banen creëren in Singapore. Na de succesvolle opgang van de eerste fase zal een tweede fase worden overwogen en ontwikkeld in afwachting van toezeggingen van beide aandelenpartners.

De totale kosten van de initiële uitbouw zullen naar verwachting 7,8 miljard dollar bedragen. VIS zal 2,4 miljard dollar injecteren, wat neerkomt op een aandelenpositie van 60 procent in de joint venture, en NXP zal 1,6 miljard dollar injecteren voor de resterende 40 procent aandelenpositie. VIS en NXP zijn overeengekomen om nog eens 1,9 miljard dollar bij te dragen, die zal worden gebruikt ter ondersteuning van de capaciteitsinfrastructuur op lange termijn. De resterende financiering, inclusief leningen, zal door derden aan de joint venture worden verstrekt. De fabriek zal worden geëxploiteerd door VIS.

Duurzaamheid

“VIS is verheugd om samen te werken met het toonaangevende wereldwijde halfgeleiderbedrijf NXP om onze eerste 300 mm-fabriek te bouwen. Dit project sluit aan bij onze ontwikkelingsstrategieën voor de lange termijn en toont de toewijding van VIS aan om aan de eisen van klanten te voldoen en om onze productiecapaciteiten te diversifiëren”, aldus VIS-voorzitter Leuh Fang. “Volgens de visie van zakelijke duurzaamheid zal dit fabriekscomplex worden gebouwd volgens de Singapore Green Mark-normen en strenge groene productiemaatregelen implementeren. We zullen grote waarde blijven creëren voor onze belanghebbenden en kijken ernaar uit om samen te werken met klanten, leveranciers, lokale talenten en de overheid om voortdurend bij te dragen aan Singapore en het wereldwijde halfgeleider-ecosysteem.”

“NXP blijft proactieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het beschikt over een productiebasis die concurrerende kosten, leveringscontrole en geografische veerkracht biedt om onze langetermijngroeidoelstellingen te ondersteunen”, aldus Kurt Sievers, president en CEO van NXP. “Wij geloven dat VIS zeer geschikt is en de complexiteit volledig begrijpt die gepaard gaat met het bouwen en exploiteren samen met NXP van een 300 mm analoog gemengd signaalfabriek. Het joint venture-partnerschap dat we met VIS willen aangaan, sluit perfect aan bij de hybride productiestrategie van NXP.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024