Witold Kepinski - 07 juni 2024

Lenovo en Veeam introduceren TruScale Backup met Veeam

Veeam Software, speler in dataprotectie en ransomwareherstel, en technologiebedrijf Lenovo kondigen Lenovo TruScale Backup met Veeam aan, een cloud-like on-premises ervaring die helpt workloads te beschermen, ongeacht hun locatie. Deze oplossing zorgt er daarnaast voor dat klanten hun infrastructuur beter, sneller en veiliger kunnen op- of afschalen op basis van hun behoeften op dat moment.

Lenovo en Veeam introduceren TruScale Backup met Veeam image

TruScale Backup met Veeam combineert Lenovo ThinkSystem servers en opslag, Veeam Backup & Replication, Veeam ONE en Lenovo TruScale-diensten om dataprotectie-as-a-service te leveren voor eenvoudige on-premises implementatie of inzet op co-locaties. Dit helpt klanten hun hersteltijd te verkorten, IT-complexiteit te vereenvoudigen en datasoevereiniteit te behouden.

“Organisaties lopen tegen veel uitdagingen aan wanneer zij hun infrastructuur snel moeten schalen. TruScale Backup met Veeam levert eenvoud. Het zorgt voor minder IT-complexiteit en beschermt data, ongeacht waar het zich bevindt. Met dataprotectie en ransomwareherstel van Veeam kunnen onze gezamenlijke klanten hun tijd besteden aan het daadwerkelijk runnen van hun bedrijf”, aldus John Jester, Chief Revenue Officer (CRO) bij Veeam.

Door toenemende complexiteit en continu evoluerende cyberdreigingen, is het essentieel dat organisaties betrouwbare back-ups en een dataherstelstrategie hebben. Volgens Gartner zal “75% van de grote bedrijven in 2028 Backup-as-a-Service (BaaS) adopteren, tegenover 15% in 2024*”. Uit onderzoek van IDC uit 2023 blijkt dat veel organisaties dergelijke diensten al gebruiken: 47% van de respondenten gebruikt al Storage-as-a-Service (STaaS) en 32% is van plan STaaS te gaan gebruiken. De belangrijkste redenen die zij noemden voor het gebruik van dit soort diensten, waren de noodzaak om de opslagcapaciteit op aanvraag te vergroten en de opslagimplementatie te versnellen**.

Cloud

“Lenovo’s TruScale Backup met Veeam is een solide keuze als u op zoek bent naar een Backup-as-a-Service-dienst. Niet alleen geeft het klanten de tactische voordelen van ransomwarebescherming met onveranderlijkheid, TruScale biedt ook right-sizing van de oplossing vanaf het begin, met cloud-like economics om op en af te schalen op basis van de vraag. We zijn verheugd om samen te werken met Veeam en deze voordelen naar meer gezamenlijke klanten te brengen”, zegt Dale Aultman, Vice President & General Manager, Hybrid Cloud Services bij Lenovo.

TruScale Backup met Veeam helpt klanten hun kritieke data efficiënt te beschermen en veilig te herstellen na een incident of cyberaanval. De dienst helpt klanten ook om eenvoudig de 3-2-1-1-2-back-upregel te volgen voor het veilig opslaan van data. Klanten kunnen zonder extra kosten eenvoudig meerdere kopieën van geback-upte data maken. Zo kunnen ze beter best practices volgen en toewerken naar de gewenste Recovery Point Objectives (RPO’s) met nul fouten in hun back-ups. Andere voordelen van TruScale Backup met Veeam zijn:

  • Biedt een cloud-like ervaring en economics on-premises.
  • Helpt de betrouwbaarheid van back-ups vergroten met granulaire, self-service virtual machine (VM) en file-herstel.
  • Verlost IT-teams van de dagelijkse lifecycletaken en capaciteitsplanning met on-demand schaalbaarheid.

TruScale Backup met Veeam is nu beschikbaar. Bezoek voor meer informatie veeam.com of Lenovo.com.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024