Witold Kepinski - 10 juni 2024

FleetGO Group versterkt positie met de toevoeging van Data2Track

FleetGO Group, een leverancier van logistieke softwareoplossingen, heeft met steun van Main Capital Partners de in Nederland gevestigde softwareleverancier Data2Track overgenomen. Dit is de derde strategische overname sinds de eerste investering van Main Capital Partners. De integratie van Data2Track zal het productaanbod van FleetGO Group verbeteren en het technologisch leiderschap versterken, aldus FleetGO Group.

FleetGO Group versterkt positie met de toevoeging van Data2Track image

Data2Track, met hoofdkantoor in Barneveld, is sinds 1995 een voorloper op het gebied van geïntegreerde softwareoplossingen. Hun cloud-gebaseerde fleet management systeem, dat fleet analytics, tijdregistratie en een Drivers App combineert, is essentieel voor het optimaliseren van logistieke operaties. Data2Track's innovatieve, volledig cloud-gebaseerde mobiele oplossingen bieden een concurrentievoordeel in de markt. Het bedrijf bedient ongeveer 420 klanten, voornamelijk in Nederland, waaronder Verhoeven.eu, Schotpoort Logistics en Koopman Logistics.

FleetGO Group biedt een uitgebreid pakket softwareoplossingen voor transportbeheer, opslag, routeoptimalisatie, telematica en fleet management. Met een sterke aanwezigheid in de DACH- en Benelux-regio sluit de toevoeging van het cloudgebaseerde platform van Data2Track aan bij de strategie van FleetGO om een holistische suite te leveren die transport- en orderbeheer, warehousing, asset management, routeplanning, telematica, tacho compliance en fleet management omvat. De Drivers App van Data2Track is een aanvulling op het aanbod van FleetGO en verbetert de servicemogelijkheden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Het gecombineerde productaanbod, de gedeelde expertise, het brede geografische bereik en het technologische leiderschap stellen FleetGO Group in staat om te profiteren van de voordelen van consolidatie, schaalvoordelen, technologische integratie en groei aldus betrokken partijen.

Strategische en intelligente zet

Ronald van Tiel, CEO van FleetGO Group: “Data2Track is een perfecte aanvulling op het productaanbod van FleetGO Group. De fleet management applicaties en de Drivers App vervullen een cruciale rol binnen de oplossing van de groep, waardoor we als één leverancier een uitgebreider pakket kunnen aanbieden. Onze klanten en die van Data2Track zullen aanzienlijk profiteren van dit verbeterde aanbod.”

Rob Bouwer, Commercieel Directeur bij Data2Track, licht toe: “Het bundelen van de krachten met FleetGO stelt Data2Track in staat om door te groeien naar het volgende niveau. Deze integratie combineert twee toonaangevende softwareleveranciers, biedt een aanzienlijk potentieel en stelt ons in staat om onze mogelijkheden binnen een grotere groep te maximaliseren. De synergie die hierdoor ontstaat, zal onze klanten een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden.”

Sven van Berge Henegouwen, Head of DACH bij Main Capital Partners, sluit af: “De overname van Data2Track door FleetGO is een strategische en intelligente zet. De oplossingen van Data2Track zullen het portfolio van FleetGO uitbreiden, kritieke tekorten opvullen en ervaren professionals toevoegen die de marktpositie van FleetGO als toonaangevende leverancier van logistieke software in Europa zullen versterken.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024