Witold Kepinski - 10 juni 2024

Arista onthult Etherlink AI-netwerkplatforms

Arista Networks heeft de Arista Etherlink AI platforms aangekondigd, ontworpen om optimale netwerkprestaties te leveren voor veeleisende AI-workloads, inclusief training en inferencing.

Arista onthult Etherlink AI-netwerkplatforms image

Aangedreven door AI-geoptimaliseerde Arista EOS-functies, ondersteunt het Arista Etherlink AI-portfolio AI-clusters variërend van duizenden tot 100.000 XPU's. Met zeer efficiënte één- en tweelaags netwerktopologieën die uitzonderlijke applicatieprestaties leveren in vergelijking met complexere multi-tier netwerken en monitoringfuncties voor inzicht op flow-niveau.

Overzicht Arista Etherlink AI platforms

  • De 7060X6 AI Leaf-switches maken gebruik van Broadcom Tomahawk 5-silicium, met een capaciteit van 51,2 Tbps en ondersteuning voor 64 800G- of 128 400G Ethernet-poorten.
  • De 7800R4 AI Spine is de 4e generatie van Arista's vlaggenschip 7800 modulaire systemen. Deze benut de nieuwste Broadcom Jericho3-AI-processors met een AI-geoptimaliseerde packet pipeline en non-blocking verwerking via de virtual output queuing architecture. De 7800R4-AI ondersteunt tot 460 Tbps in één chassis, via 576 800G- of 1152 400G Ethernet-poorten.
  • De 7700R4 AI Distributed Etherlink Switch (DES) ondersteunt de grootste AI-clusters en biedt klanten massaal parallel gedistribueerde scheduling en congestievrij verkeer op basis van de Jericho3-AI-architectuur. De 7700 is de eerste van een nieuwe serie vergaand schaalbare en intelligente gedistribueerde systemen, die de hoogste consistente doorvoer kunnen leveren voor zeer grote AI-clusters.

De 7060X6-switches zijn per direct leverbaar. De 7800R4-AI en 7700R4 DES worden momenteel nog door klanten getest en komen in de tweede helft van 2024 beschikbaar. Alle Etherlink-switches ondersteunen de opkomende Ultra Ethernet Consortium (UEC)-standaarden, die naar verwachting extra prestatievoordelen gaan opleveren wanneer UEC NIC's in de nabije toekomst beschikbaar komen.

Een single-tier topologie met Etherlink-platforms ondersteunt meer dan 10.000 XPU's. In een tweelaags netwerk kan Etherlink ruim 100.000 XPU's ondersteunen. Het minimaliseren van het aantal netwerklagen is essentieel voor het optimaliseren van de prestaties van AI-applicaties, het verminderen van het aantal optische transceivers, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de betrouwbaarheid.

Fundering voor AI-clusters

“Het netwerk is de fundering voor het succesvol voltooien van opdrachten in AI-clusters”, zegt Alan Weckel, oprichter en technologieanalist voor 650 Group. “De Arista Etherlink AI-platforms bieden klanten de mogelijkheid om over één enkel 800G end-to-end technologieplatform te beschikken voor front-end-, training-, inferentie- en storagenetwerken. Klanten profiteren van het gebruik van dezelfde beproefde Ethernet-tooling, beveiliging en expertise waar ze al tientallen jaren op vertrouwen, terwijl ze eenvoudig kunnen worden opgeschaald voor elke AI-toepassing.”

“Broadcom gelooft sterk in de veelzijdigheid, prestaties en robuustheid van Ethernet, waardoor het de technologie bij uitstek is voor AI-workloads”, zegt Ram Velaga, senior vice president & general manager, Core Switching Group, Broadcom. “Door gebruik te maken van toonaangevende Ethernet-chips zoals Tomahawk 5 en Jericho3-AI, biedt Arista de ideale accelerator-agnostische oplossing voor AI-clusters van elke vorm of omvang. Deze presteert beter dan bedrijfseigen technologieën en biedt flexibele opties voor vaste, modulaire en gedistribueerde switchplatforms.”

De uitgebreide functionaliteit van Arista EOS en CloudVision vormen een aanvulling op deze nieuwe ‘networking-for-AI platforms’. De innovatieve software voor AI-for-netwerking, beveiliging, segmentatie, zichtbaarheid en telemetriefuncties brengt robuustheid en bescherming op AI-niveau voor hoogwaardige AI-clusters en workloads. De Arista EOS Smart AI Suite met innovatieve verbeteringen is bijvoorbeeld te integreren met SmartNIC-providers voor geavanceerde RDMA-bewuste load-balancing en QoS. Arista AI Analyzer, aangestuurd door Arista AVA, automatiseert de configuratie en verbetert de zichtbaarheid en intelligente prestatieanalyse van AI-workloads.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024