Witold Kepinski - 10 juni 2024

SAP gaat voor consistente innovaties

In hun keynote speech bij het SAP Sapphire event in Orlando lieten bestuursleden Muhammad Alam, SAP Product Engineering, en Jürgen Müller, Chief Technology Officer, zien hoe bedrijven de nieuwste SAP-innovaties kunnen gebruiken om echte, end-to-end digitale transformatie te bewerkstelligen en hun problemen te overwinnen, zelfs de zwaarste uitdagingen.

SAP gaat voor consistente innovaties image

In de keynote, waarin diverse praktische productdemo's werden gepresenteerd door SAP-medewerkers, benadrukten Alam en Müller de meerwaarde van SAP's best-of-breed oplossingen en gaven ze een vooruitblik op hoe SAP-innovaties er de komende 50 jaar uit zouden kunnen zien.

In hun toespraak benadrukten zowel Alam als Müller Hasso Plattner, medeoprichter en onlangs gepensioneerde voorzitter van de raad van toezicht van SAP, als inspiratiebron. Om de geschiedenis en visie van SAP voor de toekomst te illustreren, citeerde Müller de afscheidsboodschap van Plattner aan het personeel: "Creëer nieuwe dingen, overwin barrières en blijf toegewijd aan het verbeteren van levens - die van onze klanten en de wereld als geheel."

Blijf innoveren

Tijdens zijn eerste optreden bij SAP Sapphire als hoofd van SAP Product Engineering legde Alam voor het eerst uit hoe belangrijk het is om met innovaties een consistent totaalbeeld te krijgen over alle functionele gebieden heen en om echte toegevoegde waarde te realiseren.

Het doel van bedrijven is, simpel gezegd, het ontwikkelen en leveren van producten of diensten, legde hij uit. Het is allesbehalve eenvoudig om de materialen, systemen, mensen en processen samen te brengen om deze taak te volbrengen. “In feite zijn alle onderdelen van een bedrijf nauw met elkaar verbonden”, aldus Alam. Een zwak punt op het ene gebied heeft dus ook gevolgen voor de andere gebieden. Daarom is de modulaire cloud-ERP-aanpak van SAP zo succesvol. “We stellen onze klanten in staat om echte digitale transformatie te bewerkstelligen, in plaats van alleen maar systeemintegratieprojecten die ten onrechte worden voorgesteld als digitale transformatie”, voegde hij eraan toe.

Alam presenteerde GROW met SAP als voorbeeld van deze modulariteit en uitbreidbaarheid, omdat de oplossing kan worden gebruikt en aangepast voor bedrijven van verschillende groottes en typen. SAP Sales Cloud en Concur Expense zijn nu vanaf het begin geïntegreerd in GROW met SAP, waardoor het aanbod nog completer wordt. Sinit Foto, productmanager voor UX, Cloud ERP bij SAP, stond met Alam op het podium en liet zien hoe geïntegreerde processen kunnen worden geïmplementeerd met GROW met SAP en SAP Business AI. Ze liet demo's zien over toepassingsscenario's zoals het communiceren met klanten over een verkoopaanbod, het maken van onkostendeclaraties en het ondersteunen van financiële analyses. Alam kondigde zelfs aan dat SAP de gedemonstreerde applicatie intern zou uitrollen voor wereldwijde distributie. En Müller benadrukte: “Wij zullen u ondersteunen bij dit baanbrekende gebruik van AI door u resultaten te bieden die voorheen ondenkbaar waren. Daarom integreren we SAP Business AI nauw in onze processen en analyses.”

SAP Saffier 2024 - Orlando, Florida

Hoe bedrijven nog meer kunnen profiteren van AI

AI was de rode draad door de hele keynote. Zowel Alam als Müller spraken over de strategie van SAP en productuitbreidingen op dit gebied. Volgens Alam moet AI een hoge toegevoegde waarde bieden, makkelijk te integreren zijn in de workflow en betrouwbaar zijn, want alleen zo kan het onze bedrijfsprocessen echt veranderen. “Net zo belangrijk is of [AI] is ontworpen om uw gegevens te beschermen en vertrouwelijk te houden – en dat deze op verantwoorde wijze worden gebruikt”, voegde hij eraan toe. “En juist deze fundamentele belofte vormt de basis voor SAP Business AI.”

AI is ongetwijfeld een indrukwekkende technologie, zei Alam. Daarom is het belangrijk dat bedrijven het als een ‘verantwoordelijkheid’ zien en niet alleen als een ‘kans’. Megan Fife, Executive Solution Advisor bij SAP SuccessFactors, liet zien hoe SAP ervoor zorgt dat zijn AI relevant, betrouwbaar en verantwoordelijk is. Ze demonstreerde hoe SAP's AI-assistent Joule in SAP SuccessFactors HCM bijvoorbeeld kan helpen hiaten in vaardigheden te dichten en samenwerking tussen teams mogelijk te maken. Ook de eerder aangekondigde uitgebreide samenwerking tussen SAP en Microsoft speelt een grote rol , die Alam samen met Scott Guthrie, Executive Vice President Cloud en AI bij Microsoft nader besprak.

Müller benadrukte ook hoe belangrijk verantwoorde AI is. Hij legde uit dat de technologie sterk afhankelijk is van betrouwbare gegevens die klanten in staat stellen een end-to-end beeld te krijgen van hun bedrijfsprocessen. In deze context kunnen SAP Datasphere en SAP Spend Control Tower helpen het databeheer te vereenvoudigen en gebruikers in staat te stellen uitgaven- en duurzaamheidsgegevens holistisch te overzien en te beheren. Beide oplossingen werden gedemonstreerd in een demo door Orla Cullen, Product Marketing Manager Data en Analytics bij SAP.

Generatieve AI

Müller demonstreerde de nieuwste generatieve AI-mogelijkheden in SAP Analytics Cloud, SAP Integration Suite en SAP Build-oplossingen en liet zien hoe het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) transformatieve innovatie ondersteunt. Hij demonstreerde ook hoe Joule kan helpen bij het creëren en samenvatten van financiële rapporten voor controleteams en het genereren van integratiestromen tussen SAP- en niet-SAP-applicaties. Hij demonstreerde ook hoe aangepaste vaardigheden en inhoud kunnen worden gecreëerd op basis van specifieke zakelijke behoeften. Hierdoor kregen klanten betere inzichten en konden ze sneller reageren en productiever werken. Binnenkort, zegt Müller, is het zelfs mogelijk om de kennis van Joule uit te breiden: met behulp van SAP Build kun je de mogelijkheden van Joule volgens je eigen ideeën verder ontwikkelen en de assistent laten interacteren met gegevens uit SAP- en niet-SAP-systemen. Op deze manier kunnen bedrijven nog efficiënter worden.

Müller legde uit dat SAP BTP de sleutel is om ‘klaar te zijn voor innovatie’, een schone kern te behouden en het standaardaanbod af te stemmen op individuele vereisten. Meer dan 24.000 bedrijven die SAP BTP productief gebruikten - waaronder Blue Diamond Growers en Lufthansa Technik - konden dit bevestigen.

“De uitbreidbaarheids- en automatiseringsfuncties van SAP BTP kunnen bedrijven helpen echte verbeteringen door te voeren door inzicht in processen”, legt Müller uit. Cecilia Huergo, Product Manager voor SAP BTP, illustreerde dit in een demo: Ze liet zien hoe klanten verbeterpotentieel kunnen identificeren en noodzakelijke veranderingen kunnen identificeren met behoud van een schone kern. Daarnaast krijgen klanten een holistisch beeld van hun huidige IT-landschap met behulp van SAP Signavio-oplossingen, SAP LeanIX en SAP BTP.

Klanten helpen hun volledige potentieel te realiseren

De innovaties die in de keynote van Alam en Müller worden gedemonstreerd, evenals vele andere functies die op SAP Sapphire 2024 worden gepresenteerd , zijn slechts de nieuwste innovaties waarmee SAP zijn klanten helpt hun volledige potentieel te realiseren. “De toekomst is al begonnen – en zal worden gecontroleerd door degenen die de eersten zijn die innovaties produceren”, vatte Müller samen. “En wij zijn hier om u de juiste tools te geven om niet alleen vandaag, maar ook morgen marktleider te zijn.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024