Witold Kepinski - 11 juni 2024

Trend Micro beschermt AI-enabled private datacenters

Trend Micro, speler in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM, een set gebruiksvriendelijke inference-microservices en onderdeel van het NVIDIA AI Enterprise softwareplatform. Dit platform is ontworpen om de inzet van generatieve AI te versnellen in de cloud, het datacenter en op werkplekken.

Trend Micro beschermt AI-enabled private datacenters image

Eva Chen (foto), CEO van Trend: “Terwijl veel organisaties alleen claimen dat zij vooruitgang maken in AI-beveiliging, laten wij concrete, bedrijfskritische use cases zien. De integratie van NVIDIA NIM met onze Vision One – SPC-oplossing levert de kracht die nodig is voor de noodzakelijke infrastructuurverandering, nu organisaties wereldwijd vaker generatieve AI gebruiken.”

Pat Lee, VP of Strategic Enterprise Partnerships bij NVIDIA: “Organisaties erkennen het belang van de inzet van generatieve AI in verschillende omgevingen, waaronder soevereine private clouds, en ontwikkelen strategieën voor het integreren van beveiliging in hun AI-applicaties. De integratie van NVIDIA NIM met Trend Micro laat zien hoe organisaties generatieve AI kunnen gebruiken om de beveiliging van de omgevingen van hun klanten in verschillende zakelijke infrastructuren te verbeteren.”

Voldoen aan (lokale) regelgeving

Deze geïntegreerde oplossing voldoet aan de groeiende vraag van overheden en organisaties in de private sector die de kracht van AI willen benutten in hun on-premises datacenters om de productiviteit van medewerkers te verhogen en innovatieve AI-powered gebruikerservaringen te creëren.

“Overheden, MSP’s en grote organisaties kijken steeds vaker naar private clouds om zorgen over wetgeving en nationale beveiliging weg te nemen. Als ze kunnen voldoen aan wetgeving zonder in te leveren op prestaties, dan kan dit het keerpunt zijn in de massale, wereldwijde adoptie van AI-diensten”, aldus Frank Dickson, Group Vice President bij IDC.

Om problemen op het gebied van privacy, soevereiniteit en compliance te verminderen, kijken grote organisaties ook steeds vaker naar zelfgehoste generatieve AI-oplossingen in private clouds. Door gebruik te maken van de geoptimaliseerde AI-inferencing-microservices van NVIDIA NIM om de Cyber Security LLM van Trend lokaal te bedienen, kan Trend Vision One – SPC de kracht van beveiligingoplossingen nog verder versterken door dataprivacy, realtime analyse en snelle mitigatie van dreigingen te verbeteren.

Minder complexiteit en betere efficiëntie

De integratie met NVIDIA NIM pakt ook de complexiteit aan van de volgende generatie AI-gestuurde datacenters door efficiënte detectie- en responsmogelijkheden te bieden. Om grote hoeveelheden data te verwerken, hebben organisaties vaak een hoog energieverbruik van de CPU-rekenkracht en een hoge latency. Door inline inspectie van verkeer te vermijden, wordt dit voorkomen. Dit zorgt voor een naadloze werking en maximaliseert de efficiëntie van zowel beveiligings- als AI-processen. Hierdoor is Trend Vision One – SPC een krachtige oplossing voor moderne datacenters.

Trend Vision One – SPC kan, naast NVIDIA NIM, ook worden geïntegreerd met:

  • De NVIDIA DOCA App Shield applicatieprogrammeringsinterface om informatie over app-processen te krijgen, continue validatie van hun integriteit te garanderen en het vermogen van Trend Vision One – SPC te vergroten om kwaadaardige activiteiten te detecteren en beperken.
  • Het NVIDIA Morpheus-ontwikkelingsframework, onderdeel van NVIDIA AI Enterprise, dat het mogelijk maakt om grote hoeveelheden data in realtime te analyseren voor snellere detectie van dreigingen. Daarnaast breidt het de mogelijkheden van menselijke analisten uit met generatieve AI voor optimale efficiëntie.
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024