Witold Kepinski - 10 juni 2024

Snowflake schakelt over naar standaard ingeschakelde MFA

Snowflake, het clouddataplatform, gaat naar verluidt overstappen op het standaard inschakelen van multifactorauthenticatie (MFA) voor alle gebruikers. Dit besluit komt na een aantal datalekken die verband houden met gecompromitteerde Snowflake-accounts.

Snowflake schakelt over naar standaard ingeschakelde MFA image

CEO Sridhar Ramaswamy (foto) vertelde Runtime dat het bedrijf actie moet ondernemen na verschillende grote inbreuken op accounts die alleen met een wachtwoord waren beveiligd. De aanvallen op Ticketmaster, Santander Bank en Advance Auto Parts hebben het beleid van Snowflake van optionele MFA onder de loep genomen.

Volgens online gepubliceerde Snowflake-documentatie "worden gebruikers op dit moment niet automatisch ingeschreven voor MFA." De overstap naar standaard ingeschakelde MFA zal dit veranderen en vereist dat alle gebruikers een tweede verificatiestap toevoegen, zoals een code die naar hun telefoon wordt verzonden, naast hun wachtwoord.

Deze move komt op een moment dat bedrijven steeds meer nadruk leggen op cybersecurity, na een toename van het aantal gerichte datalekken. MFA wordt beschouwd als een cruciale beveiligingsmaatregel die kan helpen om onbevoegde toegang tot accounts te voorkomen.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024