Witold Kepinski - 10 juni 2024

Cognizant neemt Belcan over

Cognizant heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Belcan, een portefeuillebedrijf van AE Industrial Partners en een wereldwijde leverancier van Engineering Research & Development (ER&D)-diensten, tegen een aankoopprijs van ongeveer 1,3 miljard dollar in contanten en aandelen, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen.

Cognizant neemt Belcan over image

Belcan is een gevestigde speler in ER&D die missiekritieke digitale engineeringdiensten levert aan een al lang bestaand klantenbestand in de commerciële lucht- en ruimtevaart-, defensie-, ruimtevaart-, maritieme en industriële sectoren, voornamelijk in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk (VK).

De overname zal de ER&D-capaciteiten van Cognizant aanzienlijk uitbreiden, voortbouwend op het leiderschap van het bedrijf op het gebied van Internet of Things (IoT) en Digital Engineering. De combinatie met Belcan zal ook schaalgrootte toevoegen en Cognizant in staat stellen een leidende positie te verwerven in de snelgroeiende lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie (A&D), met een blue-chip klantenbestand, diepgaande domeinexpertise en aanzienlijke technologische capaciteiten met meer dan 6.500 ingenieurs en technische consultants. .

De omzet die het overgenomen bedrijf in 2024 aan Cognizant zal bijdragen, hangt af van het tijdstip van de sluiting, maar zal naar verwachting op jaarbasis ruim 800 miljoen dollar bedragen. De omzet van het overgenomen bedrijf is de afgelopen twee jaar gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8%.

AI, Cloud en Data

"Wij geloven dat de overname van Belcan de positie van Cognizant in de omvangrijke en snelgroeiende markt voor ER&D-diensten zal versterken", aldus Ravi Kumar S, CEO van Cognizant. “De diepgaande technische capaciteiten en domeinexpertise van Belcan in de lucht- en ruimtevaart- en defensiemarkt zullen worden aangevuld met de schaalgrootte en de eigen decennialange digitale engineeringexpertise van Cognizant, waardoor Belcan’s blue-chip klantenbestand toegang krijgt tot onze geavanceerde AI-, cloud- en datatechnologieën.”

Kumar vervolgde: “We zien de mogelijkheid om de omzetgroei onmiddellijk te versnellen en aantrekkelijke aandeelhouderswaarde te creëren door middel van onze gecombineerde technische capaciteiten. De klanten van Belcan zouden toegang krijgen tot het volledige pakket technologische diensten van Cognizant, terwijl de klanten van Cognizant in de productie-, automobiel-, energie- en high-end-sector -techsectoren waarvan wij denken dat ze zullen profiteren van de technische vaardigheden van Belcan."

Lance Kwasniewski, de CEO van Belcan, zal naar verwachting leiding blijven geven aan Belcan, dat onder de naam Belcan zal blijven opereren als een operationele eenheid van Cognizant. Cognizant zal ook een speciaal integratieprogrammabureau opzetten om de uitvoering te stimuleren in lijn met de strategische en financiële doelstellingen van de transactie.


Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024