Redactie - 10 juni 2024

'Broadcom stopt met on-demand gebruik van VMware Cloud op AWS'

In een onverwachte zet heeft Broadcom, de eigenaar van VMware, on-demand gebruik van VMware Cloud op AWS (VMC on AWS) stopgezet. Dit betekent dat klanten die extra capaciteit nodig hebben, deze nu van tevoren moeten reserveren en er een jaarabonnement voor moeten afsluiten, zo meldt The Register.

'Broadcom stopt met on-demand gebruik van VMware Cloud op AWS' image

In een e-mail aan klanten eind mei 2024 kondigde VMware by Broadcom de overstap aan naar een abonnementsmodel voor de aanschaf en het gebruik van hosts. Dit betekent dat on-demand provisioning, waarbij gebruikers naar behoefte extra capaciteit konden aanschaffen en later weer afschalen, niet langer mogelijk is.

VMware Cloud op AWS was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen VMware en AWS en was lange tijd een populaire keuze voor bedrijven die op zoek waren naar een flexibele en schaalbare cloudoplossing. 

De mogelijkheid om on-demand te gebruiken was een belangrijk pluspunt, omdat het bedrijven in staat stelde hun IT-infrastructuur snel en eenvoudig aan te passen aan veranderende behoeften.

De licentiewijziging volgt op het besluit van Broadcom begin mei 2024 om een ​​einde te maken aan het recht van AWS om VMware Cloud op AWS door te verkopen.

Lees alle verder details in The Register.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024