Witold Kepinski - 11 juni 2024

ChatGPT wordt in Apple devices geïntegreerd

Apple integreert het gebruik van ChatGPT in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia. Daardoor kun je de kennis en het begrip van afbeeldingen en documenten van ChatGPT benutten zonder van app te hoeven wisselen.

ChatGPT wordt in Apple devices geïntegreerd image

Ook Siri kan waar nodig gebruikmaken van de kennis van ChatGPT. Siri vraagt eerst toestemming aan jou voordat een vraag, eventueel inclusief documenten en foto’s, naar ChatGPT gestuurd wordt, en komt vervolgens direct met het antwoord.

Daarnaast wordt ChatGPT geïntegreerd in de systeembrede schrijfhulp Writing Tools, zodat gebruikers tekst kunnen genereren over een onderwerp naar keuze. Via Compose kun je ook de afbeeldingsgenerator van ChatGPT gebruiken om afbeeldingen in een stijl naar keuze te genereren voor bij je tekst.

iOS18

Als je ChatGPT gebruikt, wordt je privacy beschermd. Zo blijft je IP-adres verborgen en slaat OpenAI je vragen en verzoeken niet op. Kies je ervoor om je eigen account te koppelen? Dan geldt het ChatGPT-beleid voor gegevensgebruik.

ChatGPT is later dit jaar beschikbaar in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia en draait op GPT-4o. Je hebt gratis toegang, zonder dat je een account hoeft aan te maken. Bestaande ChatGPT-abonnees kunnen hun account koppelen en direct vanuit de apps betaalde features gebruiken.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024