Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2024

Zweedse EcoDataCenter kiest voor waterkoeling van Vertiv

Vertiv levert waterkoeling aan het Zweedse datacenterbedrijf EcoDataCenter. De koeloplossingen zijn bedoeld voor de datacenters die EcoDataCenter bouwt in het Zweedse Falun.

Zweedse EcoDataCenter kiest voor waterkoeling van Vertiv image

EcoDataCenter, opgericht in 2014, breidt zijn activiteiten uit om de stijgende vraag naar kunstmatige intelligentie (AI) en high performance computing (HPC) te ondersteunen. EcoDataCenter exploiteert meerdere datacenterfaciliteiten op vier Zweedse locaties. Het bedrijf kiest Vertiv als leverancier met het oog op onder meer de focus van Vertiv op efficiënte infrastructuur en milieubeheer.

96 koelunits

De datacenter in het Falun moeten begin 2025 in gebruik worden genomen. Het project omvat de installatie van 96 Vertiv Liebert PCW-gekoelde waterkoelunits met een totale capaciteit van 12 megawatt. Het gaat om vloermodellen, die zijn voorzien van geoptimaliseerde spoelen en een aerodynamisch ontwerp van de interne componenten. Vertiv produceert de units op maat volgens de specificaties van de klant, wat een verbeterde koelefficiëntie en effectief hergebruik van restwarmte mogelijk maakt.

"We hebben voor de koelsystemen van Vertiv gekozen vanwege hun energiezuinige, betrouwbare oplossingen, uitzonderlijke expertise en service. Vertiv vertaalt technologische vooruitgang snel in producten en zijn innovaties integreren naadloos met onze implementaties", zegt Mikael Svanfeldt, CTO bij EcoDataCenter.

'Anticiperen op toekomstige behoeften'

“Deze raamovereenkomst met EcoDataCenter is een pluim voor Vertiv op de Zweedse markt. EcoDataCenter en Vertiv hebben een geschiedenis van samenwerking om innovatieve, efficiënte en betrouwbare oplossingen toe te passen ter ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen van EcoDataCenter. Deze kennisuitwisseling helpt beide bedrijven om anticiperen op toekomstige behoeften”, zegt Victor Elm, strategisch segment- en partnersdirecteur, colocatie en hyperscale voor Noord-Europa bij Vertiv.

De bedrijven zijn van plan hun technologiepartnerschap voort te zetten ter ondersteuning van AI en HPC.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024