Witold Kepinski - 14 juni 2024

De IT-wereld bruist: Lees de nieuwe print editie van Dutch IT Channel

De IT-markt bevindt zich in een voortdurende stroomversnelling. Nieuwe technologieën duiken voortdurend op, terwijl bestaande oplossingen zich razendsnel ontwikkelen. Dit belichten we in de nieuwe print editie van Dutch IT Channel magazine!

De IT-wereld bruist: Lees de nieuwe print editie van Dutch IT Channel image

Om als IT-professional voorop te blijven lopen, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. In deze editie van Dutch IT Channel belichten we een aantal belangrijke ontwikkelingen die de IT-markt momenteel bepalen.

Toenemende vraag naar MSP-diensten: Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun IT-infrastructuur en -beheer uit te besteden aan Managed Service Providers (MSP's). Dit komt doordat MSP's schaalvoordelen kunnen bieden, expertise in huis hebben en 24/7 support kunnen garanderen.

Cloud computing: de norm: Cloud computing is niet langer een optie, maar de norm geworden. Bedrijven migreren hun workloads massaal naar de cloud, op zoek naar flexibiliteit, schaalbaarheid en lagere kosten. De public cloud-markt, met spelers als Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP), groeit dan ook explosief.

Kunstmatige intelligentie (AI) transformeert IT: AI heeft een enorme impact op de IT-sector. AI wordt gebruikt om processen te automatiseren, efficiëntie te verhogen en nieuwe inzichten te verkrijgen. We zien AI-toepassingen in gebieden zoals machine learning, natural language processing (NLP) en computer vision.

Cybersecurity blijft topprioriteit: De dreiging van cyberaanvallen neemt toe, waardoor cybersecurity een topprioriteit blijft voor organisaties. Bedrijven investeren fors in beveiligingsoplossingen en -trainingen om hun IT-infrastructuur te beschermen tegen kwaadwillenden.

VMware onder Broadcom: In een van de grootste overnames in de IT-geschiedenis is VMware in handen gekomen van Broadcom. De impact van deze overname op de IT-markt heeft geleid tot de nodige discussies en alternatieven.

Evenementen: doe mee!

Naast deze boeiende ontwikkelingen, willen we u ook graag informeren over een aantal interessante evenementen die de komende maanden plaatsvinden:

Dutch IT Channel Awards 2025;

Verder starten we deze zomer met het nomineren voor de tiende editie van de Dutch IT Channel Awards. We vieren de beste IT-bedrijven, -professionals en -projecten in Nederland. De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdag 13 maart 2025 in Studio21 in Hilversum. Nomineer uw favorieten op: www.dutchitawards.nl!

We hopen dat u deze informatie nuttig vindt. Dutch IT Channel is uw one-stop-shop voor al het nieuws en de ontwikkelingen in de IT-markt. Mis geen enkel nummer en blijf op de hoogte van de laatste trends en evenementen!

Lees de nieuwste editie van Dutch IT Channel magazine hier.

Met vriendelijke groet,

Namens het hele team van Dutch IT Channel,

Witold Kepinski, Founder & Director Content Dutch IT Media

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024