Wouter Hoeffnagel - 17 juni 2024

Global-e ICT solutions en Global-e Datacenter onderdeel van Previder

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions en Global-e Datacenter over. Global-e ICT solutions en Global-e Datacenter zijn gevestigd Rijen, Noord-Brabant. Previder vergroot met de overname haar aanwezigheid in Nederland. De 35 medewerkers van Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter en het klantenbestand van de organisatie worden door Previder overgenomen.

Global-e ICT solutions en Global-e Datacenter onderdeel van Previder image

De keuze om uit te breiden in Zuid-Nederland versterkt de positie van Previder als Managed Service Provider in Nederland. “Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter was om meerdere redenen de juiste keuze. Allereerst sluit hun dienstverlening aan bij dat van Previder. Als Cisco- en Microsoft-partner bedienen ze met hun cloud-, infrastructuur- en security-oplossingen al jarenlang met veel succes de lokale markt, gehost vanuit twee eigen high-end datacenters. Daarnaast is er ook een culturele match. De no-nonsense cultuur, persoonlijke aanpak en passie om de klant optimaal te bedienen, zijn gedeelde waarden”, zegt Arno Witvliet, CEO bij Odin Groep, de moederorganisatie van Previder.

Verder onder de naam Previder

Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter zal verdergaan onder de naam Previder. Voor medewerkers en klanten verandert er niets, meldt Previder. “Klanten houden dezelfde contactpersonen en support, echter kunnen zij wel gebruikmaken van een breder en bewezen portfolio aan IT-diensten dat ondersteund wordt vanuit Previder. Zo kan Previder vanuit drie locaties in Nederland haar klanten de voordelen van schaalgrootte en innovaties bieden. De medewerkers van Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter zullen de dienstverlening continueren en krijgen ruimte voor hun ambities en persoonlijke ontwikkeling binnen Previder”, aldus Witvliet.

Met deze overname, wordt tevens het vertrek van Ad Hapers, directeur Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter, aangekondigd. “Na ruim 35 jaar is het voor mij tijd om de wonderbaarlijke maar ook hectische IT-wereld vaarwel te zeggen. Het is daarbij belangrijk ervoor te zorgen dat Global-e, haar medewerkers én haar klanten, goed terechtkomen. Gelukkig hebben we in Odin Groep en Previder de perfecte match gevonden zodat ik met een gerust hart mijn vertrek kan aankondigen.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024