Wouter Hoeffnagel - 17 juni 2024

Penta Infra neemt nieuw Nexus-datacenter in Brussel over

Penta Infra neemt samen met investeerder Photon Capital de nieuwe Nexus datacenter-campus in Brussel over. Het datacenter wordt gekocht van internationale vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Ghelamco.

Penta Infra neemt nieuw Nexus-datacenter in Brussel over image

De overname is onderdeel van een uitbreiding van de aanwezigheid van Penta Infra in Europa. Het bedrijf is nu actief in 11 steden in 5 landen. Het nam eerder ook datacenters in Parijs en Amsterdam over.

Het Nexus datacenter is vorige maand geopend in het Green Energy Park in Zellik, noordwest Brussel, en is ontworpen in samenwerking met launching customers de Vrije Universiteit Brussel en het Universitair Ziekenhuis Brussel. Met 7,2 MW IT capaciteit op basis van 12,5 MVA groene stroomtoevoer biedt het datacenter met een oppervlakte van 10.000 m2 modules met gemiddelde, hoge en extreme density. Het gaat ook de Vlaamse Supercomputer huisvesten. Het datacenter draait 100% hernieuwbare energie en is voorzien van geoptimaliseerd PUE-ontwerp en een fotovoltaïsche gevel die tot 0,5 MW kan opwekken. Ook past het regenwaterrecuperatie toe voor koeling en wordt warmte 100% hergebruikt op basis van een thermisch smart grid.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024