Redactie - 18 juni 2024

Huawei Cloud onthult ‘C.H.A.N.G.E’-architectuur

Huawei Cloud introduceerde tijdens de Huawei Cloud Summit in Amsterdam de innovatieve ‘C.H.A.N.G.E’-architectuur. Daarenboven lanceerde Huawei een nieuw productporfolio in de Benelux, en focust op inclusiviteit met de introductie van ‘Cloud for Good’. Huawei Cloud legt de nadruk op veiligheid, ontwikkeling en duurzaamheid in zijn clouddiensten. Deze inspanningen ondersteunen de Benelux bij het nastreven van de Digitale Decennium-visie van de EU, het vergroten van wereldwijde invloed in het digitale domein en het versterken van veilige digitale verbindingen.

Huawei Cloud onthult ‘C.H.A.N.G.E’-architectuur image

Huawei Cloud brengt C.H.A.N.G.E

Stef Liang, General Manager van Huawei Cloud Benelux & Ierland, onthulde de ‘C.H.A.N.G.E’-architectuur. De naam ‘C.H.A.N.G.E’ staat voor de kerncomponenten van deze architectuur: Cloud Native, Hybrid Cloud, Artificial Intelligence, Network, Global Services, en Ecosystem. De ‘C.H.A.N.G.E’-architectuur van Huawei Cloud is ontworpen om digitale transformatie en innovatie te versnellen. Dit uitgebreide raamwerk richt zich op verschillende kernpijlers om een robuuste en aanpasbare infrastructuur voor ondernemingen te bieden. Liang stelt dat deze architectuur de best practices vertegenwoordigt voor digitale transformatie. Deze architectuur zorgt voor een betere gebruikerservaring, een hogere operationele efficiëntie en meer bedrijfswaarde voor een resem sectoren.

Victor Qian, CEO van Huawei Benelux & Ierland, benadrukt dat dit jaar een mijlpaal markeert met het 20-jarig jubileum van Huawei's aanwezigheid in de Benelux. "We zijn trots op onze bijdrage aan de digitalisering van de Benelux en heel Europa. Met Huawei Cloud brengen we drie decennia aan ICT-technologie, innovatie en expertise samen, om hoogwaardige clouddiensten te bieden die de regio helpen een sprong te maken."
Huawei Cloud is een van de snelst groeiende cloudproviders, met als doel de meest geavanceerde technologieën, de beste lokale service en beste keuze aan klanten te bieden. In het afgelopen jaar is de omzet van Huawei Cloud in de Benelux met meer dan 280% gestegen, een bewijs van toewijding en voortdurende innovatie.

Cloud productporfolio beschikbaar in Benelux

Huawei kondigde ook de beschikbaarheid van Stack 8.3 in de Benelux aan, met meer dan 110 lokaal geïmplementeerde clouddiensten. Huawei Cloud Stack is een volledige on-premises cloud die voldoet aan eisen op het gebied van data-soevereiniteit en regelgeving, terwijl het dezelfde architectuur deelt met de publieke cloud, met toonaangevende uniforme O&M, upgrades, API's en ecosysteem. Deze uniforme aanpak levert zowel de beveiliging van private clouds als de optimale ervaring van publieke clouds. Huawei Cloud put uit zijn uitgebreide ervaring met meer dan 800 e-government clouds en 500 financiële clouds om klanten te ondersteunen in hun digitalisatie- en innovatie-inspanningen.

Innovatie zit in het DNA van Huawei Cloud. Toegewijd aan het leveren van geavanceerde clouddiensten, biedt Huawei Cloud een elastische cloud native infrastructuur die voldoet aan diverse eisen voor elasticiteit, multi-cloud en multi-actief. Pangu-modellen 3.0 kunnen zich snel aanpassen aan veranderende behoeften, waardoor industriële intelligentie wordt versneld. GaussDB, een next-generation database, levert geavanceerde architectuur en prestaties. Data-AI convergentie maximaliseert de waarde van data door de ontwikkeling van data en AI te stroomlijnen. MetaStudio, aangedreven door Pangu-modellen, genereert virtuele mensen met realistische stem, gezichtsuitdrukkingen, lipbewegingen en bewegingen. 

Nieuw initiatief: ‘Cloud for Good’

‘Cloud for Good’ weerspiegelt Huawei's inzet om technologie te gebruiken voor het algemeen welzijn en om bij te dragen aan een duurzamere en inclusievere wereld. ‘Cloud for Good’is een initiatief dat zich richt op het bevorderen van maatschappelijke vooruitgang en milieubescherming door middel van cloudtechnologie. Dit programma omvat verschillende projecten en samenwerkingen die zijn ontworpen om positieve sociale en ecologische impact te hebben.

Gert-Jan van Eck, COO en PR-Directeur van Huawei Benelux en Ierland, deelde succesverhalen van ‘Cloud for Good’-initiatief. Dit initiatief zet cloudtechnologieën in om o.a. inclusieve gezondheidszorg te bevorderen, bijvoorbeeld door AI-assistenten in te zetten om zeldzame ziekten op te sporen voor tijdige behandeling. Daarnaast combineert het initiatief cloud en AI om ecosystemen te behouden, waaronder het beschermen van walvissen in de Ierse oceanen, het beschermen van Italiaanse oases tegen illegale stroperij en het beschermen van trekvogels in Oostenrijkse wetlands. Gert-Jan van Eck benadrukte het belang van de ‘Cloud for Good’-filosofie en riep klanten en partners op om deze initiatieven te ondersteunen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, milieubehoud en cultureel erfgoed. Het doel is om de digitale kloof te overbruggen en de synergie tussen groene en digitale transformaties te maximaliseren, zodat elke inwoner van de EU kan profiteren van de voordelen van technologische innovatie en de duurzame ontwikkeling van Europa wordt ondersteund.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024