Wouter Hoeffnagel - 10 juli 2024

ACC ICT lijft Kubernetes-specialist Kumina in

ACC ICT neemt Kumina over en breidt hiermee zijn expertise op het gebied van Kubernetes uit. Kumina behaalde als tweede IT-bedrijf in Nederland de prestigieuze Kubernetes Certified Service Provider-certificering (KCSP).

ACC ICT lijft Kubernetes-specialist Kumina in image

Kubernetes is een open-source platform dat door Google is ontwikkeld en tegenwoordig wordt beheerd door Cloud Native Cloud Foundation (CNCF). Kubernetes helpt bij het beheren en schalen van applicaties die in containers draaien en automatiseert het uitrollen, updaten en schalen van deze containers. Door gebruik te maken van Kubernetes kunnen bedrijven hun applicaties efficiënt laten draaien en continu aanpassen aan veranderende behoeften.

'Kennis en kunde bij elkaar brengen'

Kumina is opgericht in 2007 en levert leveren Kubernetes-oplossingen aan internationale klanten. Met deze overname breidt ACC ICT haar Kubernetes-expertise verder uit en vergroot het bedrijf tevens haar internationale aanwezigheid. Paul Bijleveld, Managing Director van ACC ICT: “De specialisten van Kumina hebben diepgaande Kubernetes-expertise. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Tim Stoop, oprichter van Kumina, heeft meegeschreven aan de Kubernetes-examens van CNCF. ACC ICT was in 2021 al één van de eerste Nederlandse dienstverleners die de KCSP-certificering wisten te behalen, Kumina was zelfs nog vier jaar eerder. We vinden het fantastisch om zoveel kennis en kunde bij elkaar te brengen. Het is een hele mooie stap om voorop te blijven lopen en onze slagkracht verder te vergroten. Met deze overname kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met geavanceerde Kubernetes-oplossingen en tegelijkertijd onze internationale ambities uitrollen."

Stoop: "Ik ben trots op alles wat we met Kumina hebben bereikt en kijk ernaar uit om deel uit te maken van ACC ICT. We hebben de afgelopen periode al verschillende projecten gezamenlijk tot een succes gemaakt. Beide organisaties hebben veel kennis ontwikkeld en toch soms net wat andere keuzes gemaakt. Mijn handen jeuken om samen met de architecten van

ACC ICT het beste van beide organisaties gezamenlijk door te ontwikkelen tot nog hoogwaardigere Kubernetes-oplossingen. De visie van ACC ICT gecombineerd met de technische kennis en focus op kwaliteit sluit perfect aan op onze eigen waarden en ambities."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024