Wouter Hoeffnagel - 10 juli 2024

Odido neemt 3,5GHz-5G-frequentie in gebruik

Odido activeert vandaag haar recent verworven 5G-frequenties. Klanten met een 5G-toestel kunnen hiermee profiteren van hogere datasnelheden. Ook kondigt het bedrijf aan vanaf augustus de maximumsnelheden van een aantal abonnementen kosteloos te verhogen.

Odido neemt 3,5GHz-5G-frequentie in gebruik image

De telecomprovider meldt vandaag het overgrote deel van de masten aan te zetten met de nieuwe 3,5 GHz-frequenties. Klanten die over een 5G-toestel en abonnement beschikken ervaren hierdoor een hogere datasnelheid. Vooral in drukke gebieden zoals steden of bij evenementen kunnen klanten merkbaar hogere snelheden ervaren, meldt Odido. In de loop van het jaar wordt de rest van de masten geactiveerd en wordt Nederland voorzien van de vernieuwde 5G-technologie.

Sneller en slimmer

Odido maakt haar 5G-netwerk door de huidige modernisering en de inzet van de 3,5 GHz-frequenties niet alleen sneller, maar ook slimmer. Johan van den Branden, Chief Network and Operations Officer bij Odido: “Odido verdubbelt vandaag nagenoeg de capaciteit van haar toch al zeer geavanceerde, mobiele netwerk. Door die extra capaciteit ervaren klanten meer snelheid en een stabielere verbinding. Door nieuwe vooruitstrevende technologieën de standaard te maken op ons netwerk, tillen we de Nederlandse telecommarkt naar een hoger niveau. Het nieuwe type antenne, dat we daarvoor gebruiken, geeft de best mogelijke verbinding voor individuele gebruikers in plaats van voor een grote groep. Zo kunnen we connectiviteit écht optimaliseren. Er is geen andere telecomprovider wereldwijd die deze nieuwe techniek en de 3,5 GHz-frequentie zo grootschalig inzetten. Dat maakt ons uniek in de wereld.”

Daarnaast zal Odido vanaf augustus de maximumsnelheden van een aantal abonnementen kosteloos, ook voor bestaande klanten, verhogen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024