Witold Kepinski - 11 juli 2024

Snowflake beheerders kunnen nu verplichte MFA afdwingen

Snowflake beheerders kunnen nu verplichte MFA afdwingen. Dit meldt Snowflake in een blog.

Snowflake beheerders kunnen nu verplichte MFA afdwingen image

"Snowflake zet zich in om klanten te helpen hun accounts en gegevens te beschermen. Daarom hebben we gewerkt aan productmogelijkheden waarmee Snowflake-beheerders multifactorauthenticatie (MFA) verplicht kunnen stellen en naleving van dit nieuwe beleid kunnen controleren. Als onderdeel van die inspanning kondigen we vandaag verschillende belangrijke functies aan:

1. Een nieuw authenticatiebeleid dat MFA vereist voor alle gebruikers in een Snowflake-account

2. Snowsight vraagt ​​om MFA-instellingen op gebruikersniveau

3. De algemene beschikbaarheid van Snowflake Trust Center voor het monitoren van de naleving van MFA-beleid", meldt Snowflake. 

Drie pijlers

Het bedrijf meldt verder: "De beveiligingsaanpak van Snowflake is gebaseerd op drie pijlers waarin met klanten wordt samengewerkt:

  • Vraag: Moedig gebruikers die geen gebruik maken van de beste beveiligingspraktijken aan om deze te implementeren (bijvoorbeeld door MFA te configureren)
  • Afdwingen: beheerders toestaan ​​om standaard de beveiliging af te dwingen (bijvoorbeeld door te eisen dat alle menselijke gebruikers MFA gebruiken)
  • Monitoren: Geef inzicht in de naleving van het beveiligingsbeleid (bijvoorbeeld controleren welke gebruikers MFA niet hebben geconfigureerd)"

Lees meer in de blog hoe Snowflake concrete voorbeelden geeft van hoe deze pijlers samengaan met MFA.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024