Redactie - 28 juni 2011

Terremark onthult uitgebreid aanbod van ICT-oplossingen en wereldwijde go-to-marketstrategie


Terremark, een dochteronderneming van Verizon, introduceert een uitgebreid en verbeterd aanbod van oplossingen die de brancheleidende cloud computing-, beveiligings- en ICT-diensten van Terremark en Verizon combineren. Hiermee kan Terremark voorzien in de directe behoeften van ondernemingen en overheidsinstellingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de regio Azië en het Stille Oceaangebied.

Terremark gaat geavanceerde infrastructuuroplossingen, beheerde ICT-diensten en managed security services aanbieden. Als dienstverleningstak van Verizon levert Terremark grootzakelijke ICT- en cloud computing-oplossingen aan ondernemingen en overheidsinstellingen in alle delen van de wereld. Deze oplossingen worden aangevuld met diensten van Verizon zoals managed security, risk & compliance, identiteits- en toegangsbeheer, applicatiebeheer en professional services op het gebied van ICT en beveiliging. Al deze diensten zijn van onmisbaar belang voor cloud computing-diensten van grootzakelijke kwaliteit.

Het gecombineerde dienstenaanbod van Verizon en Terremark wordt ondersteund door circa 50 geavanceerde datacenters. Deze forse uitbreiding van zijn bestaande datacenter-netwerk stelt Terremark in staat om nieuwe ICT-oplossingen aan te bieden die ondernemingen in alle delen van de wereld helpen voldoen aan de strikte eisen op het gebied van veiligheid, prestatie en compliance.

Aan de basis van het dienstenaanbod van Terremark ligt zijn grootzakelijke ICT-platform, dat een geavanceerde infrastructuur combineert met krachtige automatiseringscapaciteit en mogelijkheden om cloud computing-omgevingen in te richten. De gestandaardiseerde aanpak van Terremark sluit naadloos aan op de behoefte van moderne ondernemingen aan productiviteit, reactievermogen en concurrentievoordeel.

“Door de capaciteit en datacenters van twee marktleiders te combineren kunnen we klanten een krachtige mix bieden van ervaren professionals, infrastructuur op strategische locaties en belangrijk intellectueel eigendom op het gebied van architectuur, beveiliging en compliance. Wereldwijd opererende ondernemingen kunnen hiermee hun bedrijfsvoering kracht bijzetten op een manier die alleen mogelijk is met een cloud van grootzakelijke kwaliteit,” aldus Kerry Bailey, group president bij Terremark. “Terremark stelt zich ten doel om zakelijke ICT op wereldwijde schaal te transformeren en beveiligen. Ondernemingen en overheidsinstellingen kunnen op deze manier optimaal profiteren van de voordelen van cloud computing, zoals kostenbesparingen, een kortere time-to-market, alomtegenwoordige toegang tot informatie en een optimale informatie-uitwisseling.”

Bob Toohey, president van de Global Enterprise-divisie van Verizon: “Terremark brengt de realisatie van de wereldwijde visie en strategie van Verizon dichterbij door de schaalomvang, betrouwbaarheid en prestatie te bieden waaraan ondernemingen behoefte hebben op bedrijfskritische gebieden als ICT-infrastructuur, cloud computing en beveiliging. Dankzij deze slagkracht en focus kan Verizon ondernemingen nieuwe manieren bieden om flexibeler en gerichter te werk te gaan, hun risico's te beheren en hun productiviteit te verbeteren binnen de sterk concurrerende wereldmarkt.”

Ongekende niveaus van flexibiliteit, volwassenheid en beveiliging
Het recent opgewaardeerde aanbod van Terremark omvat nieuwe oplossingen en diensten in drie categorieën: ICT-infrastructuur en cloud computing, beveiliging en professional services.

De IT Infrastructure en Cloud Services van Terremark worden ondersteund door een flexibel en aanpasbaar cloud computing-model waarmee klanten hun bestaande infrastructuur en toepassingen op eenvoudige wijze kunnen integreren. De infrastructuurdiensten omvatten alles van colocatie tot managed hosting en zakelijke clouds. Deze oplossingen worden ondersteund door het bekroonde platform van Terremark en speciale diensten die ondernemingen in staat stellen om op eigen tempo over te stappen naar de cloud. Terremark biedt innovatieve en beproefde technologie waarmee organisaties geheel naar wens publieke, private en hybride cloud-omgevingen kunnen inrichten en integreren met hun ICT-infrastructuur. Daarbij kunnen ze een beroep doen op de peering-, internetconnect- en managed routing-diensten van Terremark.

Het dienstenaanbod van Terremark is verder uitgebreid met een reeks van Security Services die de integriteit van bedrijfsgegevens waarborgen door de integratie van de speciaal gebouwde architectuur van Terremark met fysieke beveiligingsmechanismen, beleidregels en compliance-bewaking. Om klanten informatiebeveiliging en high availability te bieden, verzorgt Terremark een breed scala aan kwetsbaarheidsscans en beveiligingstests.

De Professional Services van Terremark bieden klanten de mogelijkheid om optimaal te profiteren van flexibele en schaalbare ICT-diensten en om hun interne expertise aan te vullen met die van Terremark.

Terremark gaat voortdurend nieuwe samenwerkingen aan met brancheleidende technologiebedrijven en carriers om het innovatietempo en de acceptatie van zijn ICT- en beveiligingsdiensten te versnellen. De go-to-marketstrategie van Terremark wordt ondersteund door hechte samenwerkingsverbanden met belangrijke technologieleveranciers zoals Accenture, Cisco, EMC, HP, NetApp, SAP, Tata Consultancy Services en VMware. De nadruk ligt daarbij steeds op de neutraliteit van carriers in Terremarks datacenters in alle delen van de wereld.

“Verizon en Terremark brengen gezamenlijk speciale nieuwe mogelijkheden naar de markt met een uitgekiend en gedifferentieerd aanbod van cloud computing-, beveiligings- en ICT-diensten,” aldus Amy DeCarlo, eerste analist Security & Data Center Services bij Current Analysis. “Door de combinatie van hun capaciteit en aanwezigheid ontstaat een uitzonderlijke speler op de markt voor datacenter-diensten, een die maar weinig leveranciers zullen kunnen evenaren.”
 

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024