Redactie - 13 juli 2011

VMware introduceert VMware vSphere 5 cloud-infrastructuur suite


Paul Maritz, CEO van VMware, heeft tijdens een live evenement VMware vSphere 5 en een uitgebreide reeks technologieën voor cloud-infrastructuur onthuld. De nieuwe oplossingen helpen klanten IT te transformeren om meer rendement te halen uit bestaande investeringen en de operationele flexibiliteit te verbeteren.
Het virtualisatieplatform VMware vSphere 5 is uitgerust met bijna tweehonderd nieuwe en verbeterde opties. Het levert betere applicatieprestatie en -beschikbaarheid voor alle bedrijfskritische applicaties en automatiseert het beheer van een steeds bredere groep datacenter-resources. VMware introduceert vandaag ook VMware vShield 5, VMware vCenter Site Recovery Manager 5 en VMware vCloud Director 1.5. Deze producten, in combinatie met VMware vSphere 5, versterken de waarde die klanten kunnen halen uit gevirtualiseerde middelen doordat ze schaalbare cloud-activiteiten mogelijk maken.

“Virtualisatie is volledig geaccepteerd in de markt als een belangrijk transformerende technologie voor het volgende IT-tijdperk”, zegt Paul Maritz, CEO VMware. “Met vSphere 5 en onze cloud-infrastructuur suite helpt VMware klanten in de richting van een meer efficiënte en geautomatiseerde cloud-infrastructuur. Bovendien herdefinieert het de manier waarop resources worden beheerd en beveiligd, om uiteindelijk een meer productieve relatie te realiseren tussen IT en de bedrijven die het bedient.”

VMware vSphere 5 ondersteunt virtuele machines (VM’s) die tot vier keer krachtiger zijn dan de vorige versies met maximaal 1 Terabyte aan geheugen en 32 virtuele CPU’s. Deze VM’s zijn in staat om meer dan 1 miljoen I/O-bewerkingen per seconde te verwerken, wat de eisen van de meest resource-intensieve applicaties zal overtreffen. Daarnaast introduceert VMware vSphere 5 nog drie andere belangrijke functies die de datacenter-resource beheermogelijkheden van het platform verder uitbreiden. Het levert intelligent beleidsbeheer voor een automatische ‘set it and forget it’-benadering, waaronder ook serverimplementatie en storagebeheer. Klanten bepalen het beleid en stellen slechts de operationele parameters vast, VMware vSphere 5 doet de rest. Met de nieuwe Auto-Deploy, Profile-Driven Storage en Storage DRS-functies kunnen klanten met 1.000 VMs tot een jaar beheertijd besparen.

Naar verwachting is VMware vSphere 5 en de geüpdate cloud-infrastructuur suite in het derde kwartaal van 2011 beschikbaar.