Redactie - 15 augustus 2011

Vodafone stapt in televisie


Het Britse telecombedrijf Vodafone gaat in Nederland televisie aanbieden. De telecomgigant wil daarvoor de netwerken van Reggefiber en KPN gebruiken. Een woordvoerder van Vodafone bevestigde maandag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Vodafone start de activiteiten in negen gebieden waar Reggefiber een glasvezelnetwerk wil aanleggen. Het gaat om Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascuum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. In oktober wordt dit verder uitgebreid naar 768.000 huishoudens die al een aansluiting op het snelle netwerk hebben. Begin volgend jaar volgt het kopernetwerk van KPN.

Vodafone zegt met televisie te willen beginnen nu de grenzen tussen mobiel internet, vast internet en televisie steeds verder vervagen. Telecombedrijven zullen uiteindelijk op alle terreinen actief moeten zijn om klanten voordelige gebundelde diensten te kunnen aanbieden.


Volgende stap
Het gaat om ,,een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen'', zegt directeur consumentenzaken Bart Hofker van Vodafone. Volgens het bedrijf moeten klanten straks met een iPad alle tv-zenders kunnen bekijken. ,,Wij zijn er klaar voor. De markt ook'', aldus Hofker.

Vodafone gaat op de televisiemarkt de concurrentie aan met de grote kabelbedrijven Ziggo, UPC en KPN. Klanten van KPN ontvangen het tv-signaal overigens grotendeels via Digitenne.
 
(c) ANP
 
Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29