Redactie - 04 oktober 2011

Red Hat neemt Gluster over


Red Hat kondigt vandaag de overname aan van Gluster, een leverancier van schaalbare, open source storage oplossingen om het beheer van ongestructureerde data te standaardiseren. Met deze overname zal Red Hat een nieuwe basis definiëren om de explosie van ‘big data’ – zij het op locatie, zij het in de publieke cloud – te beheren. Red Hat breidt uit in een cruciaal onderdeel van de enterprise infrastructuur en beschermt bestaande IT-investeringen met open source storage oplossingen.

“De toename van big data en het nieuwe model van cloud computing komen nu samen en dwingen bedrijven na te denken over storage investeringen die kosteneffectief en beheersbaar zijn en mee kunnen groeien, zegt Brian Stevens, CTO en vice president, Worldwide Engineering bij Red Hat. “Onze klanten zijn op zoek naar softwaregebaseerde storage oplossingen die hun op file based gegevens op locatie en/of in de cloud beheren. Door de enorme groei van ongestructureerde data, zoals logbestanden, virtuele machines, e-mail, audio, video en documenten, is het model van de jaren 90 - waarbij alle data werd geforceerd in een duur single-system DBMS op een interne corporate SAN - onpraktisch en niet hanteerbaar geworden.”

Red Hat heeft ingestemd om Gluster, een particulier bedrijf, voor circa $136 miljoen in contanten over te nemen. De transactie zal naar verwachting in oktober worden afgesloten.