Redactie - 20 oktober 2011

Lexmark neemt Pallas Athena over


Lexmark International heeft vandaag de overname bekendgemaakt van het in Nederland gevestigde Pallas Athena middels een contante transactie ter waarde van circa 50,2 miljoen dollar. Na afronding van de overname zal de Nederlandse onderneming deel gaan uitmaken van Perceptive Software, een autonome business unit binnen Lexmark.
 
John Hoogland, bestuursvoorzitter en CEO van Pallas Athena zal rechtstreeks rapporteren aan Scott Coons, president en CEO van Perceptive Software en vice president van Lexmark.
 
Pallas Athena is een leverancier van business process management (BPM), document ouput management (DOM) en Process Mining software, met ervaring in marktsectoren als verzekeringen, overheid en life sciences. Softwareproducten van Pallas Athena beschikken over tal van BPM-functies, onder andere op het gebied van dynamic case management en het beheer van klantencommunicatie.De softwareproducten onderscheiden zich vooral door het implementatiegemak en de intuïtieve gebruikersinterface.
 
De snel groeiende markt voor BPM-software grenst aan de bestaande ECM-markt (enterprise content management) van Perceptive Software. Het samenbrengen van deze nauw op elkaar aansluitende technologieën levert voor Lexmark een verdere versterking op van haar toonaangevende fleet managementoplossingen en -diensten met een breder assortiment systemen voor werkstromen die functioneler, gemakkelijker te implementeren en gebruiksvriendelijker zijn dan de bestaande tools die momenteel op de markt beschikbaar zijn.
 
Dankzij de acquisitie van Pallas Athena door Lexmark kan Perceptive Software haar aanwezigheid in de EMEA-regio uitbreiden, en tegelijkertijd profiteren van het feit dat het steeds groter wordende internationale verkoopteam deze softwareoplossingen wereldwijd kan verkopen.