Redactie - 01 december 2011

Aandeelhouders Ordina stemmen in met aandelen uitgifteprogramma


Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders hebben de aandeelhouders van Ordina N.V. ingestemd met een aandelenuitgifteprogramma, bestaande uit een claimemissie van 23,9 miljoen aandelen aan bestaande aandeelhouders tegen EUR 0,93 per aandeel en een plaatsing bij Project Holland Fonds (PHF) van 13,2 miljoen aandelen, eveneens tegen EUR 0,93 per aandeel. Deze aandelenuitgifte is onderdeel van de op 7 oktober 2011 aangekondigde kapitaalversterking van in totaal EUR 40 miljoen. Ordina verwacht dat de claimemissie van 23,9 miljoen aandelen op korte termijn zal plaatsvinden..

Met de goedkeuring van de aandelenuitgifte en na afronding van de bijbehorende claimemissie, komt de op 10 november 2011 aangekondigde nieuwe financieringsfaciliteit ter hoogte van EUR 55 miljoen bij ABN AMRO, ING en NIBC beschikbaar.
 
Stépan Breedveld, CEO van Ordina: "De Raad van Bestuur is de aandeelhouders erkentelijk voor dit besluit. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een stevig fundament te leggen voor de toekomst van Ordina. Een versterking van de kapitaalstructuur is een belangrijk onderdeel hiervan. We zien dit besluit dan ook als blijk van vertrouwen in de koers die we hebben uitgezet en gaan ons nu met volle kracht richten op onze klanten en operaties."
 

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14