Redactie - 29 december 2011

Bol.com verkoopt miljoenste digitale boek


Bol.com heeft amper twee-en-een-half jaar na de introductie van digitaal lezen in Nederland en België een miljoen digitale boeken verkocht. Bij de winkel ging afgelopen jaar bijna het dubbele aantal digitale boeken over de ‘toonbank’ ten opzichte van 2010. Voor komend jaar wordt een nog grotere groei verwacht. ‘Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson werd tot nu toe het meest aangeschaft.

Volgens bol.com is het grote aantal verkochte digitale boeken – en het passeren van de grens van maar liefst een miljoen stuks – voornamelijk te danken aan de opmars van readers en tablets. Daniel Ropers, managing director bij bol.com: “Dat zorgt ervoor dat een sterk groeiend aantal consumenten in de gelegenheid is om digitaal te lezen en de gemakken hiervan te ontdekken. Wat ons betreft is dit nog maar het begin. Voor 2012 verwachten wij een nog sterkere groei in de verkoop van digitale boeken, readers en tablets.”

Leesrevolutie
Behalve de titel van Larsson waren ook ‘De onthoofde stad’ van Hans Mantel, ‘De dood voor ogen’ van Peter James en ‘Verloren tijd’ van Laura Lippman populaire digitale titels. Opvallend is dat daarnaast veel korte verhalen, voornamelijk van bestsellerauteurs zoals Karin Slaughter, Tess Gerritsen en Nicci French, digitaal worden gelezen. Bol.com beschouwt digitaal lezen als de grootste ‘leesrevolutie’ sinds de uitvinding van de boekdrukkunst door Gutenberg. De winkel verwacht dat in 2015 een kwart van alle boekenlezers naast papier ook digitaal zal lezen. 
 

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023