Redactie - 06 januari 2012

Nederlandse werkgevers leggen wensen mobiel werken naast zich neer


Nederlandse bedrijven zijn in vergelijking met andere landen weinig bereid om werknemers mobiel te laten werken. Dat blijkt uit het onderzoek Security Index van Vanson Bourne in opdracht van Citrix Systems.

Volgens het onderzoek hebben zes op de tien medewerkers over twee jaar behoefte aan een oplossing om op afstand toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Dat is anderhalf keer zoveel als het internationale gemiddelde van 41 procent.

Desondanks lijken werkgevers weinig bereid om tegemoet te komen aan deze behoefte. Nog altijd biedt elf procent van de Nederlandse bedrijven geen enkele vorm van mobiele werkplekken aan, tegenover een gemiddelde van zes procent. De bereidheid om hier verandering in te brengen lijkt ook laag. Gevraagd naar redenen om te investeren in mobiele werkomgevingen, antwoordt iets meer dan de helft (54%) ‘om medewerkers de mogelijkheid te geven om altijd en overal te werken’, tegenover 71 procent gemiddeld. Ook thuiswerken speelt een kleine rol: bij 46 procent (gemiddeld 63%).

“Deze uitkomsten laten een zekere discrepantie zien”, aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix. “Werknemers willen steeds meer mobiel werken, maar werkgevers doen te weinig om ze daarmee te helpen. Daar komt bij dat steeds meer werknemers hun eigen mobiele apparaten meenemen naar de werkvloer. Als bedrijven hier niet op een slimme manier op inspringen, dan zouden ze de slag om de jonge generatie werknemers wel eens kunnen gaan verliezen.”
 

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14