Redactie - 07 januari 2012

Tele2 blij met Opta besluit OT2010


Tele2 heeft verheugd gereageerd op het besluit van Opta inzake OT2010. Hierin heeft de telecom toezichthouder besloten dat KPN haar bod op de vaste telefoniediensten van meer dan 200 overheidsinstellingen (OT2010) moet intrekken. Tele2 is van mening dat Opta de enige juiste beslissing heeft genomen.

Tele2 vindt dat bij de aanbesteding van OT2010 geen sprake is geweest van een eerlijke concurrentiestrijd. Vervolgens is het concern opgekomen voor hun rechten en hebben zij de Opta gevraagd om naar deze zaak te kijken.

De last minute tariefswijziging van KPN heeft een eerlijke strijd tussen de verschillende aanbieders onmogelijk gemaakt. Op het moment dat dit werd geconstateerd was het niet meer te herstellen. Opta geeft nu een krachtig signaal af door bekend te maken dat KPN haar bod voor OT2010 moet intrekken.

Het besluit van Opta geeft meer duidelijkheid voor alle betrokken partijen. Het bod dat Tele2 heeft gedaan voor OT2010 geldt nog steeds. Het is nu aan de overheid om een definitieve beslissing te nemen.