Redactie - 10 januari 2012

2012 volgens Progress: cloud, social collaboration en databeveiliging


Progress Software voorspelt dat IT-beveiliging, de vraag naar collaboration tools en webgebaseerde applicaties 2012 zullen domineren. Dr. John Bates, Chief Technology Officer bij Progress Software: “In 2012 zal de rol van IT binnen bedrijven een aardverschuiving doormaken. Organisaties zullen steeds meer in de cloud gaan werken, meer doen aan social collaboration en hun mobiliteit verbeteren waardoor er meer aandacht is voor resultaten, activiteiten, gebruikers en processen. Alle groepen verwachten meer transparantie en om aan deze verwachting te voldoen zal IT buiten zijn traditionele grenzen moeten treden en zich flexibeler en meer responsive moeten opstellen in een steeds complexer zakelijk landschap.”

Progress Software’s IT-voorspellingen voor 2012 zijn:

  1. Cloud groeit. Recent onderzoek van Progress heeft uitgewezen dat ongeveer 25% van de ISV’s aan het eind van 2012 een public cloud infrastructuur zal hosten. Bedrijven zullen het oriëntatiestadium achter zich laten en daadwerkelijk een public cloud implementeren. Dit zal een toename betekenen in de vraag naar cloud-gebaseerde systemen en applicaties zoals robuuste en hoogwaardige drivers die de toegang tot de cloud verschaffen.
  2. Kostenbeheersing wordt efficiëntie. In 2011 was kostenbesparing de belangrijkste motor achter de adoptie van de cloud. In 2012 zal kostenbeheersing een belangrijk onderdeel blijven van bedrijfsvoering, maar de focus zal tegelijkertijd liggen op systeemefficiëntie en time-to-market. Bovendien zullen organisaties de testfase achter zich laten en daadwerkelijk de mogelijkheden van cloud gaan benutten. Om zo veel mogelijk efficiëntie te behalen, komen CIO’s met oplossingen die processen in de cloud verder automatiseren.
  3. Beveiliging van data begint met beveiligde toegang. Authenticatie en autorisatie van data in de cloud hebben prioriteit. De vraag zal niet langer zijn of de data beschikbaar is via devices en platformen, maar hoe de veiligheid van data te waarborgen is in verschillende omgevingen. Wie heeft er toegang tot de data? Hoe wordt de informatie gecodeerd? Wie is de rechtmatige eigenaar van de data?
  4. Het einde van niet-webgebaseerde applicaties. Om de snelle toename van devices bij te houden, zal ten minste 80% van alle bedrijfstoepassingen webgebaseerd zijn. Bovendien zal iedere nieuwe applicatie ondersteunend aan het bedrijfsproces en inzetbaar in de cloud zijn. Succesvolle bedrijven gaan op zoek naar nieuwe gereedschappen die toekomstige applicaties kunnen optimaliseren en naar software die oudere toepassingen en data toegankelijk maakt.
  5. Controle aan de IT-grens. Meer dan de helft van alle content en functies ligt buiten de controle van de organisatie en is in handen van outsourcers, supply chain partners en externe gemeenschappelijke databases.
  6. Stortvloed aan data. De dagen van een volledig inzicht in alle data zijn voorbij. Er is simpelweg te veel informatie. Hoewel er altijd bedrijven zullen zijn die pretenderen de juiste strategieën te hebben voor het beheren van de stortvloed aan data, zullen alleen degene die zich concentreren op een goede analyse, echt inzicht hebben in welke betekenis er aan de overvloed van data gegeven kan worden. Als gevolg hiervan zullen steeds meer bedrijven inhaken op nieuwe mogelijkheden in ontwikkelframeworks die het beheersen van grote hoeveelheid data ondersteunen.
  7. Leve de samenwerkende onderneming. Sociale samenwerkingsapplicaties zullen het bedrijfsleven domineren omdat werknemers op zoek gaan naar mogelijkheden om beter te kunnen samenwerken en innoveren tussen verschillende regio’s en afdelingen. De stijgende behoefte aan samenwerkingsmogelijkheden zal zo sterk zijn dat bedrijven verwachten dat deze mogelijkheden als features worden geïntegreerd in zakelijke applicaties.
 
Cloudian BW - week 11/12-2023 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
Progress Communications BN start week 17 tm 19