Redactie - 10 januari 2012

Buitenlandse Zaken besteedt applicatiebeheer met bijbehorende IT-infrastructuur uit aan Atos


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een overeenkomst met Atos gesloten voor de uitbesteding van het applicatiebeheer, onderhoud en het aanpassen van een uitgebreid scala van IT-toepassingen. Bovendien is de IT-dienstverlener verantwoordelijk voor de vernieuwing van de applicatie Pacta en de migratie hiervan naar de PactaII. Deze kritische toepassing - waarin gegevens over ruim 7.000 belangrijke internationale verdragen worden bijgehouden - is cruciaal voor een goede uitvoering van de kerntaken van het ministerie. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van vier jaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is na een Europese aanbesteding in zee gegaan met Atos. Als resultaat hiervan ondersteunt de IT-dienstverlener het departement met een uitgebreid aanbod aan applicatiediensten. Zo tekent zij voor het beheer en de exploitatie van het volledige landschap van bedrijfsvoeringsapplicaties en het implementeren van nieuwe releases van bestaande toepassingen. Ook is Atos verantwoordelijk voor de vernieuwing en rationalisatie van het applicatieportfolio en het beschikbaar stellen van IT-toepassingen voor distributie. Verder neemt zij de uitbreiding van de Verdragenbank Pacta voor haar rekening en de migratie hiervan naar PactaII.

Continuïteit en kostenefficiënt
Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil zich concentreren op haar kerntaken en heeft deze uitbesteding aan Atos gegund vanwege de kwaliteit van de aangeboden oplossing, die het ministerie in staat stelt een substantiële kostenreductie te realiseren, terwijl de continuïteit van kritische IT-toepassingen is gewaarborgd. Atos heeft zich bewezen als een partner met een grote kennis van applicatiebeheer en veel ervaring met de ontwikkeling van innovatieve IT-toepassingen. Door de uitbesteding van het applicatiebeheer is het ministerie in staat zich te focussen op haar kernactiviteiten.

“Deze samenwerking met Buitenlandse Zaken vertegenwoordigt voor Atos een belangrijke overeenkomst waarmee we onze positie in de publieke sector dat een belangrijke groeimarkt voor ons vertegenwoordigt, verder versterken. Wij zijn erg trots een belangrijke rol te gaan spelen in de IT-strategie van het Ministerie en hiermee een bijdrage te leveren aan het realiseren van de strategische doelstellingen van het departement”, aldus Peter Verkoulen VP Market Public, Health & Transport van Atos.
 

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023