Redactie - 11 januari 2012

TomTom gaat samenwerken met Samsung


TomTom sluit een strategisch samenwerkingsverband met Samsung. De overeenkomst voorziet in de levering van kaarten en locatiegegevens voor de Samsung Wave3-smartphone door TomTom. Deze informatie ondersteunt Wave3-gebruikers bij hun dagelijkse locatiebehoeften, van navigatie tot zoeken en vinden. "Samsung streeft naar innovatie in de wereldwijde smartphone-markt. Content voor locaties en locatieapplicaties zijn voor onze klanten steeds belangrijker", zegt David Noh, Vice President & Head Technology Alliance Group van Samsung. "We zochten een partner die voldoet aan onze strenge eisen op kwaliteitsgebied en vonden deze in TomTom."

"Deze overeenkomst met Samsung onderstreept dat TomTom in staat is om de kaart- en andere geavanceerde content te leveren die locatiegebaseerde diensten voor mobiele gebruikers mogelijk maken", zegt Charles Cautley, Managing Director van TomTom Automotive and Licensing. "We zijn verheugd te kunnen samenwerken met de wereldwijde marktleider in smartphones."

Op basis van de overeenkomst heeft Samsung toegang tot wereldwijde kaarten en locatie-content van TomTom, waaronder:

  • kaarten van meer dan 200 landen; in totaal ruim 35 miljoen kilometer wegen.
  • interessante locaties (Points of Interest) die informatie bieden waarmee gebruikers overal de mensen, plaatsen en diensten vinden waar ze behoefte aan hebben.
  • 3D-stadskaarten en 3D-locaties die een extra heldere en realistische kaartweergave bieden. Deze vergroten de herkenbaarheid en helpen bij het oriënteren.
  • actueel verkeersinzicht. Live verkeersinformatie, waaronder de locatie en lengte van files. Bestuurders vinden zo de snelste route naar hun bestemming.
  • snelheidscamera?s. Bestuurders krijgen een melding bij snelheidscamera's ter voor een veiliger rijgedrag en een optimale navigatie-ervaring.
 
Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb