Redactie - 11 januari 2012

EvoSwitch nu ook PoP voor AMS-IX


EvoSwitch Datacenter is vandaag officieel toegevoegd aan de lijst van colocatie datacenters met een AMS-IX Point-of-Presence (PoP). EvoSwitch is bovendien het eerste datacenter waarvoor AMS-IX voor haar PoP een 100GE Backbone-verbinding in gaat zetten naast een meervoud van 10GE-verbindingen.

EvoSwitch, sinds 2010 reselling partner van AMS-IX, heeft al een groot aantal netwerken verbonden en een solide reputatie en ervaring opgebouwd in de interconnectie-markt. Het zeer moderne en energie-efficiënte datacenter kent een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en is gevestigd in de directe omgeving van Amsterdam op slechts zestien kilometer van Schiphol. EvoSwitch bedient op dit moment meer dan 35 regionale carriers en duizenden hosting-, telecom-, enterprise- en IT-klanten.

AMS-IX heeft haar 100GE-poorten afgelopen jaar gelanceerd. De capaciteitsuitbreiding was een stap in voorbereiding op de pieken in dataverkeer die veel Internetnetwerken en providers zullen gaan ervaren. Deze verwachte groei wordt veroorzaakt door stijgend Internetgebruik en een grotere vraag van rijke media (zoals video streaming) via Internet. Een aantal regionale netwerken treft momenteel voorbereidingen voor de uitrol van een 100GE-verbinding. Hiermee kunnen zij hun klanten kwaliteit garanderen en verkeer en netwerkkosten in de hand houden tijdens grote internationale evenementen, zoals de Olympische Spelen.

“De regio Amsterdam groeit snel en verwerkt steeds meer IP-verkeer. Gedeeltelijk dankzij de door EvoSwitch en zijn klanten gecreëerde vraag”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX. “Dat EvoSwitch met zijn groene en energie-efficiënte datacenter een volledige100GE-verbinding inclusief backbone uitrolt is een indrukwekkende stap voorwaarts voor zowel de regio Amsterdam als de algehele colocatie-markt.”

EvoSwitch’s AMS-IX PoP gaat in februari 2012 live. EvoSwitch verwacht een groot aantal netwerken aan te sluiten in de eerste helft van het jaar. “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de dienstverlening richting onze bestaande en nieuwe klanten te verbeteren. Met toegang tot één van de grootste Internet exchanges ter wereld kunnen we veel toegevoegde waarde bieden”, zegt Eric Boonstra, Algemeen Directeur van EvoSwitch.
 

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023